USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.60

Столичні правоохоронці тероризують лучанку через ДТП чотирирічної давнини

31 Грудня 2021 14:37
Столичні слідчі у Луцьку з гонитвою та конвоєм затримували п’ятдесятирічну Неонілу Хорошенко. Йдеться про смертельну ДТП чотирирічної давнини, в яку вона втрапила.

Трагедія сталася ще у 2017 році: зіткнулися позашляховик і мотоцикл. Мотоцикліст загинув. Луцькі правоохоронці визнали жінку невинуватою, а справу закрили ще три роки тому. Та столичні слідчі вирішили, що крапку в цій історії ставити рано, повідомляє телеканал «Аверс».

Зі слів жінки, того фатального дня чотири роки тому вона їхала з роботи, як раптом у її автомобіль врізався мотоцикл. Його водій загинув. Правоохоронці відкрили кримінал.

«Після ДТП ми в родичів попросили вибачення. Я співчуваю їм. Це ж не з моєї вини. Ну так сталося –це ж для чогось Бог так допустив. Родичі до нас претензій не мають», – каже пані Неоніла.

Слідство встановило, що мотоцикліст їхав з великою швидкістю, тож і спричинив ДТП.

«Справу розслідували, неодноразово закривали провадження на підставі висновків експертиз, а в 2019 році незрозуміло з яких підстав заступник генпрокурора змінює підслідність справи з Волині на Київ. Далі починається кіно», – каже адвокат Володимир Драган.

Тож жінці довелося пригадати знову ту фатальну аварію. А вже 4 березня до Луцька приїхав слідчий зі столиці та влаштував справжню погоню за дочкою Неоніли Миколаївни Мар’яною. Однак переслідування закінчилося перед воротами фірми родини Хорошенків. І лише після того, як налякані дівчата підійшли до чоловіка, який виявився слідчим.

Головний слідчий Управління національної поліції України Ігор Соцький показав підозру, яку, мовляв, у такий дивний спосіб намагався вручити Неонілі Хорошенко.

Ба більше: виявилося, що у столичних копів жінка перебуває в розшуку. Проте луцькі правоохоронці встановили: у розшуку вона не перебувала, адже лежала в лікарні.

«Будь-яких підстав змінювати підслідність, оголошувати людину в розшук не було. Тобто це все для того, щоб примусити людину щось робити. Що робити?! Наразі ми нічого говорити не будемо, потрібно поставити крапку у цій справі», – каже адвокат.
А в день народження Неоніли Хорошенко, 30 березня, для жінки почалося справжнє пекло. До Луцька приїхала слідчо-оперативна група з Києва. Зі слів родичів жінки, правоохоронці хотіли вручити ухвалу про затримання. Та навіть перегородили дорогу. Пані Неонілі стало зле.

І навіть попри настанови медиків правоохоронці з Києва хотіли завезти Неонілу Миколаїну у столичний СІЗО. Однак жінку таки госпіталізували. А консиліум лікарів заборонив везти пацієнтку до столиці. Проте це не зупинило правоохоронців: до палати жінки приставили конвой.

Свідком затримання стала лучанка Інна Томілович. Каже, правоохоронці налетіли на них і вимагали, щоб вийшли з машини.

«Вони почали відчиняти двері. Нахабно відчинили їх з обох боків, вперлися ногами й так тримали, – пригадує жінка. – Це настільки було страшно, якщо чесно. Таке відчуття, що вони зараз просто заберуть, зв’яжуть і десь вивезуть. Як якісь бандити».

Неоніла Хорошенко ось уже пів року відчуває сильний тиск з боку столичних слідчих та непокоїться за життя своїх рідних.

«Я маю цукровий діабет. І перехворіла на інсульт в 2008 році. Мені стало дуже зле, в мене тиск піднявся до 230 на 120, – каже жінка. – Вони дзвонили в лікарню, щоб мене не приймали, щоб того ж дня доправили в Київ».

Окрім того, з’ясувалося що у загиблого мотоцикліста була дружина Світлана Кушнір та малолітній син. І саме зараз вона хоче отримати гроші та претендує на майно вже покійного чоловіка. Про це повідомила сестра загиблого Інна Аноцька.

«Вони разом з кумами, друзями, родичами тероризують нашу сім’ю, тобто тут відбувається таке саме дійство. Тероризують нас і, я так розумію, сім’ю жінки, яку звинувачують у ДТП», – припускає вона.

Дружина загиблого мотоцикліста приїхала на судове засідання до Луцька. Однак уникала розмови з пресою. Та й адвокат жінки Артур Мартіросян коментувати бодай щось на камеру відмовився.

А от Неоніла Хорошенко, яку звинувачують у смертельному ДТП чотирирічної давнини, не розуміє, чому за нею стежать, коли справу закрили ще три роки тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ен Показати IP 31 Грудня 2021 15:33
Мусаров під ніж! Виходу немає!
Мамкин різник до Ен Показати IP 31 Грудня 2021 16:55
ти розумієш, до чого закликаєш?
Хм Показати IP 31 Грудня 2021 15:34
Як Насіров. Різко заслабіла. Тут "мусорам" бабками очі закрили, але справа шита білими нитками. Зараз окуня включили: "я бєдная овечка". Як запахло тюрмою, то почали, як гадюччя викручуватися. Мусора того, що тут справу закривав два рази, ще за сраку взяти, щоб такий розумний не був.
Глєб Жеглов Показати IP 31 Грудня 2021 16:27
а це випадково не родичка луцьких "ковбасників" з прізвищем Хорошенко?
Водій до Глєб Жеглов Показати IP 2 Січня 2022 22:22
Це не родичка. А жінка голови сімейства
666 Показати IP 31 Грудня 2021 16:29
Бідна жіночка ( насправді ні)
Анонім Показати IP 31 Грудня 2021 19:44
Щось про Алферову не чути!!!
Tratata Показати IP 31 Грудня 2021 23:03
А чому ніхто не пише за сім'ю Кушнірів, які за смерть сина і брата запросили в Хорошенків 20 тис доларів, і після цього різко змінили думку щодо винуватості Хорошенко в ДТП? Дуже низько продавати душу сина й брата за копійки
Олександр Показати IP 1 Січня 2022 12:06
Справді дружина Хорошенка того самого ковбасника... до яких завжди багато питань але в цій ситуації вона справді не винна. Він валив по місту більше 100 км чим і спричинив свою смерть. Але на цьому рішило заробити багато людей
Водій до Олександр Показати IP 2 Січня 2022 22:28
Валив не валив це вже таке діло! Вона грубо порушила ПДР не надавши перевагу в русі ТЗ яке рухалось головною дорогою!
Валентин Показати IP 6 Січня 2022 12:00
Бідолашна, хто б її пожалів бідненьку дівчину... Як закривати свої гріхи за тверду копійчину у місцевих правоохоронців то чомусь тоді не було таких статей. А коли замайоріла перспектива відповідальності - то відразу бідна та нещасна. Поцікавтеся про цю сімейку - там клейма немає де ставить. Відповідальність вона така - рано чи пізно але приходить!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus