USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Столтенберг натякнув, що не підтримує ідею збиття Польщею ракет над Україною

15 Липня 2024 13:10
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг натякнув, що не підтримує те, щоб Польща збивала російські ракети над Україною.

Як повідомляє «Європейська правда», про це він заявив в інтерв’ю телемарафону «Єдині новини».

Генсека Альянсу попросили прокоментувати ідею про те, щоб Польща збивала російські ракети, що прямують до її території, поки вони ще перебувають в українському повітряному просторі.

«Політика НАТО незмінна – ми не будемо брати участь у цьому конфлікті. Ми не станемо частиною конфлікту», – зазначив Столтенберг.

За його словами, Альянс підтримує Україну в знищенні російських літаків, але не буде залучений до цього безпосередньо.

Водночас він запевнив, що НАТО підтримуватиме Україну, вказавши на те, що зараз Альянс збільшує свою підтримку, зокрема за рахунок різних систем протиповітряної оборони (ППО).

«Звісно, (винищувачі) F-16 також важливі в цьому контексті. Ми надамо і більше наземних систем ППО, і боєприпаси до тих засобів, що вже є. Це будуть і Patriot, і NASAMS», – зауважив Столтенберг.

Днями міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Варшава розглядає пропозицію Києва збивати російські ракети, що прямують до польської території, поки вони ще перебувають в українському повітряному просторі.

Ця пропозиція була включена до спільної оборонної угоди між двома країнами, підписаної під час візиту президента Володимира Зеленського до Варшави на початку минулого тижня.

Глава польського уряду Дональд Туск заявляв, що Польща залучить союзників по НАТО до обговорення можливого збиття російських ракет і дронів над територією України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Болєк і Льолєк Показати IP 15 Липня 2024 15:21
Люте польське військо фермерів на роверах
ВІРУС Показати IP 15 Липня 2024 16:32
ТО КАЦАПСЬКЕ ЗАЛІЗО НА ГОЛОВИ ПАДАЄ,А ТО ЩЕ І ВІД ПАНІВ ПШИПІЗДЄЦКІХ ПРИЛІТАТИМЕ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus