USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Стелажі для складу: вибір, різновиди*

19 Липня 2023 13:14
На підприємствах завжди є потреба в організації зручних і практичних систем для зберігання товарів. Це мають бути ергономічні стелажі з певним навантаженням, на яких можна розмістити палетовані товари, коробки, ящики чи інше пакування. З їх допомогою складський облік стає простішим і швидшим, не виникає жодних труднощів під час завантаження чи вивантаження продукції.

Стелажі – це конструкції, що складаються з вертикальних опорних стійок та прикріплених до них горизонтальних перекладин або траверсів. Залежно від призначення, вони можуть відрізнятися за кількістю ярусів, зовнішнім виглядом та іншими особливостями. Якісні моделі для різних завдань випускає українське підприємство «Форстор».

Особливості вибору оптимальної системи зберігання

Перш ніж придбати ту чи ту конструкцію, потрібно визначитися, чи підходить вона для конкретних завдань. Стелажі для складу бувають універсальними, розрахованими на зберігання різної продукції, та спеціалізованими, призначеними для товарів зі специфічними характеристиками. Головний критерій, який має значення, – тип вантажу, що зберігається на підприємстві, а саме його вага, габарити, особливості.

Важливі також інші параметри, зокрема висота стелі й розміри приміщення, робоче оточення, сума, яку готові витратити на оснащення. Так, найпоширенішими на різних підприємствах є стелажні системи для палетованої продукції. Для їх обслуговування знадобиться спеціалізована техніка (наприклад, штабелер або вилковий навантажувач). Під час вибору звертають увагу на довжину кожної стійки, розміри траверс, вантажність рами.

Універсальними є також поличні стелажі, їх часто вибирають для побутових завдань, офісів, бібліотек. Головною характеристикою таких конструкцій є максимальне навантаження на одну полицю, тут потрібно керуватися особливостями вантажу. Коли йдеться про багатоярусні системи, які називають ще мезонінними, під час їх проєктування враховують наявність огороджень і воріт для прийняття вантажів на верхніх поверхах, а також зручність сходів.

Які є різновиди складських стелажів

У каталозі компанії «Форстор» представлено широкий асортимент систем зберігання, які можна використовувати і на складі, і в торгових приміщеннях, офісах, гаражах тощо. Обладнання задовольнить потреби будь-якого підприємства в оптимізації складських процесів, дозволить модернізувати систему складування, зробити її зручнішою та практичнішою.

Виробниче підприємство FORSTOR пропонує такі різновиди стелажів:

палетні. Як писали вище, саме ці моделі є найпоширенішими, мають великий попит, адже призначені для зберігання палетованих товарів. Залежно від особливостей використання, бувають фронтальними та в’їзними. Перші є стандартними, їх встановлюють на складах різного призначення, а другі вибирають для однотипних товарів;

поличні. Також універсальні конструкції відкритого типу, які дозволяють не лише зручно зберігати, а й швидко вибирати та комплектувати замовлення. Залежно від максимального навантаження, поділяються на серію Start, легшу, призначену для побутових завдань, та важку Master;

поверхові. Їх називають також складськими мезонінними, це багатоярусні системи зберігання, які ефективно використовують корисну площу. З їх допомогою вибудовують унікальну складську структуру з робочими місцями поряд, створюють практичні комплексні рішення;

консольні. Це спеціалізовані системи зберігання, призначені для довгомірних вантажів, зокрема труб, пиломатеріалів, металопрокату, профілів. Залежно від розташування, поділяються на одно- та двобічні, окремо виготовляють моделі для використання на відкритому просторі.

«Форстор» випускає також великий асортимент спеціалізованих стелажів, призначених для специфічних вантажів. Наприклад, це конструкції для зберігання бочок та іншої тари циліндричної форми, для метизів, покришок, дисків, шин. Можна замовити виготовлення стелажів за стандартними чи індивідуальними параметрами.

Виробництво та встановлення стелажних систем

Замовити конструкції від українського виробника не вийде дуже дорого, адже в компанії завжди допоможуть вибрати найкращі варіанти з урахуванням конкретного бюджету. Власний завод обладнання в місті Дніпро має вісім прокатних ліній та велику ділянку для роботи з листовим металом. Під час виготовлення використовують сучасні матеріали, тому готові стелажі виходять міцними та надійними.

«Форстор Індастрі» також спеціалізується на оснащенні підприємств і складів для створення сучасних та практичних рішень. На багатоярусних системах, наприклад, є можливість встановлення підіймачів або інтеграції офісних робочих місць. На сайті компанії можна ознайомитись з уже реалізованими рішеннями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus