USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

«Старий Луцьк» вийшов до півфіналу Кубка України, обігравши «Прикарпаття-Говерлу» в напруженому матчі

1 Березня 2024 20:25
Вихід до півфіналу Кубка України святкував баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет», обігравши у напруженому чвертьфінальному матчі івано-франківське «Прикарпаття-Говерлу» – 64:69.

Нагадаємо, учора лучани не в менш напруженому матчі в 1/8 фіналу здолали «Запоріжжя».

Капітан лучан Коцько влучним дальнім кидком відкрив рахунок у сьогоднішній зустрічі. Загалом команди доволі результативно розпочали зустріч, у франківців активним був бігмен Лесик, який кілька разів продавив Томаса. Тож замість американця на майданчику зʼявився Дейна, при чому доволі вдало. У середині чверті команди багато фолили та робили чимало втрат, збавивши результативність. Тим часом «Прикарпаття» було попереду (11:9), але завдяки Дейні «Старий Луцьк» невдовзі повернув лідерство – 12:13. Відзначимо і вдалий відрізок Джексона, який забив 4 очки поспіль та змусив тренера «Прикарпаття» Мурзіна брати тайм-аут. Зрештою перша чверть завершилася нічиєю, що демонструвало принциповість цього матчу – 17:17.

Рівна гра продовжилася і на початку другої чверті. Марків спочатку влучив «трьоху», але вже невдовзі зробив втрату та дозволив Кадигробу закинути ендван. Своєю чергою Олександр Кольченко заробив третій фол. Невдалі дії луцьких баскетболістів дозволили франківцям відірватися на +4 (26:22) та змусили вже Чайковського брати тайм-аут. Невдовзі Липовцев влучив з-за дуги, а Джексон закинув з-під кільця, знову зробивши рахунок рівним – 29:29. Той же Джексон невдовзі влучив «трьоху» та вивів лучан вперед, але рахунок після першої половини знову був рівним – 33:33.

Після перерви на майданчику часто відбувалася зміна лідера. Однак в середині чверті «Старий Луцьк» почав відриватися: почергово влучали Томас, Джексон та Прозапас, зробивши рахунок 40:46. Після тайм-ауту франківці здійснили свій ривок, наблизившись до мінімальної відстані у рахунку. На останню чверть команди виходили за лідерства лучан – 49:51.

Лучани двічі закинули у швидкому відриві на початку четвертої десятихвилинки, знову збільшивши різницю до 6 очок – 49:55. А данк від Джексона відправив команди у тайм-аут за рахунку 52:59 на користь «Старого Луцька». Невдовзі Кольченко влучив три, збільшивши перевагу до +9. Менш, ніж за дві хвилини до сирени, франківці зуміли скороти відставання до -4 – 58:62. Своєю чергою Томас та Джексон подарували яскраві хайлайти, трішки заспокоївши гру. За 19 секунд до сирени Кабацюра влучив три та вкотре скоротив рахунок – 64:67. Але після тайм-ауту Джексон влучив два штрафних, що дозволило «Старому Луцьку» довести матч до перемоги та вийти до півфіналу Кубка України – 64:69.

Найрезультативнішим гравцем у «Старого Луцька» став саме Маркіз Джексон, набравши 21 очко.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus