USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Старовинні книги, які хотіли провезти через волинський кордон, передали двом науковим бібліотекам

Сьогодні 16:07
Мінкульт визначилося з місцями постійного зберігання 16 книг, що були вилучена на Волині у порушників митних правил, визнаних культурними цінностями та обернених в дохід держави.

Відтак волинські митники поповнили бібліотечні фонди Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки та Одеської національної наукової бібліотеки, інформують у Волинській митниці.

Зокрема, у липні цього року відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики України для постійного зберігання в Одесу митники передали 11 книг та 3 конволюти, надрукованих французькою мовою. Загальна вартість переданої колекції експертом оцінена у 35 433 гривень. Найдорожчий екземпляр – це комедія «Розсіювач або чесний пройдисвіт» невідомого автора, видана у Парижі у 1808 році. Ці книги вилучили у громадянина Франції українського походження на посту «Ягодин».

Читати ще: Врятовано для України: у Волинський краєзнавчий музей передали конфісковані на кордоні монети XIX століття

Дві книги, а саме «Слово о пльку Игорєвь, Игора сына Сватьславла, внука Ольгова» та «Простое евангельское слово русскому народу», створені на початку XX століття, оцінені у 24 000 гривень, передали на постійне зберігання до Луцька в наукову бібліотеку. Книги було вилучено у лютому 2923 року на «Устилузі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus