USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.50 10.65

Стане конкурентом курортному селу Світязь? Урочище Гряда хочуть відновити

Сьогодні 08:11
У Шацькій громаді планують відновити урочище Гряда. До відродження цієї території будуть залучені міжнародні архітектори.

Про це Суспільному повідомив секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук. З його слів, з цією метою в Шацьку громаду відвідали архітектори-урбаністи з різних країн, зокрема з Бельгії, Польщі та США.

«Територія Гряди на сьогодні занепала. Кілька років тому у селі Світязь оновили центральну набережну. Тепер туди їде турист, бо там покращена інфраструктура. На Гряду туристи не їдуть. Тому ми зацікавлені відродити її, щоб розвантажити набережну», – каже Богдан Тимошук.

Читати ще: Клопотенко на Волині вчився готувати відомі світязькі пончики

Як розповів посадовець, під час зустрічі з міжнародними архітекторами Шацька селищна рада обговорила концепцію відродження зон відпочинку урочища Гряда. Представників Шацької селищної ради також запросили у листопаді до Бельгії, щоб поділитися власним досвідом оновлення таких рекреаційних зон.

«Уже на місці архітектори запропонували кілька ідей, які можуть відродити урочище Гряда, дати йому нове дихання та сприяти розвитку туризму в громаді», – говорить Богдан Тимошук.

З його слів, поки рано говорити про якісь терміни початку робіт на Гряді. Спершу у громаді мають провести дослідження про майбутні локації на цій території. Лише тоді буде виготовлятися проєктно-кошторисна документація, залучатимуться кошти з місцевого бюджету і пошук інвесторів для майбутніх робіт на урочищі.

Читати ще: Пляжі, будиночки відпочинку і шацькі смаколики: чим приваблює Світязь цьогоріч
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Коментатор Показати IP Сьогодні 08:53
Який інвестор при здоровому глузді ризикне вкладати гроші в місце де 15 км до кордону з сателітом Росіі Білорусю? Ви війну зупиніть для початку а потім будуйте((
Лукаш і Мавка Показати IP Сьогодні 10:17
Кого би там не запрошували - треба знати, що автором генерального плану Шацького національного парку є Діпромісто м. Київ, без погодження якого робота заїзджих ваятєлів не буде мати юридичного статусу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus