USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Стало відомо, скільки в Польщі є українських чоловіків мобілізаційного віку

Сьогодні 17:47
У Польщі на сьогодні проживає приблизно 300 тисяч чоловіків мобілізаційного віку.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на XX зустрічі Ялтинської Європейської стратегії у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, Україна перебуває з Польщею у тісному діалозі, зокрема, у проєкті з підготовки на польській території військового підрозділу, який планують сформувати з українських добровольців, які проживають за кордоном.

Читати ще: Понад 6 мільйонів біженців: в яких країнах Європи найбільше українців

«Цей проєкт, мені здається, буде дуже важливий з точки зору, зокрема, і посилення нашої обороноздатності. За оцінками української сторони, у Польщі на сьогодні проживає близько 300 тисяч громадян-чоловіків мобілізаційного віку. Загалом за кордоном – близько мільйона. І це теж про справедливість», – зазначив Сибіга.

Голова МЗС України додав, що обов’язок захищати свою Батьківщину стосується всіх громадян – незалежно від місця перебування.

Нагадаємо, Польща пропонує європейським країнам скасувати соціальні виплати українським чоловікам мобілізаційного віку в Європі, щоб заохотити їх служити в армії у своїй країні.

Як інформували, Німеччина від 16 вересня посилить контроль на своїх кордонах, який триватиме щонайменше пів року. Слід бути готовим до додаткових перевірок документів, зокрема, і тих, що засвідчують надання тимчасового захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ОДІН Показати IP Сьогодні 18:00
РУКІ У ВАС КОРОТКІ...
Анонім до ОДІН Показати IP Сьогодні 18:40
Це півтори довоєнної української армії. Коментарі зайві.
Анонім до ОДІН Показати IP Сьогодні 18:42
руки
Волинянка Показати IP Сьогодні 18:20
А скільки з цих чоловіків працюють? Які "соціальні виплати" працюючим чоловікам, наприклад, у Польщі? Як ці пиздякала від зеленого жсбуриння вже остобридли! На хвіст солі ви, довбодятли на чолі зі своїм рояльним віртуозом, їм насипите! Ви про..рали все, що було в країні, роздерибанили, знищили, а зараз патякаєте про справедливість?!
В. Показати IP Сьогодні 18:24
Ченовников и депутатов всех на фронт,а там глядишь и из Польши,Германии,и.т.д.ребята подтянутся.по другому никак
Правда Показати IP Сьогодні 18:38
У нас довгі руки,всіх дістанемо,ухилянти,дезертири,запроданці...готуйтесь,вже займайтесь фіз.підготовкою,так.медициною і вчіться рити укриття.
Ірина Показати IP Сьогодні 19:06
Невже в такій великій країні немає однієї розумної людини на таку посаду? Тупий пішов, прийшов ще тупіший...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus