USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

США зняли санкції з компаній російського олігарха Дерипаски

28 Січня 2019 08:30
Сполучені Штати Америки зняли санкції з трьох компаній російського олігарха Олега Дерипаски, які потрапили під обмеження ще в квітні 2018 року.

Санкції зняли з компаній «Русал», En + і «Євросибенерго», повідомляє Міністерство фінансів США.

«Управління з контролю над іноземними активами казначейства США Мінфіну США зняло санкції, введені проти En + Group plc, «Русала» (Rusal) і «Євросибенерго» (ESE), після повідомлення, представленого Конгресу 19 грудня 2018 року», – йдеться в документі.

Причиною знаття обмежень стало те, що частки Дерипаски в компаніях були значно зменшені, у результаті чого він втратив контрольні пакети. Також, більшість акцій ради директорів перейшли до незалежних директорів, серед яких і громадяни США.

Водночас, санкції щодо самого російського олігарха залишаються в силі.

Санкції проти Дерипаски були найбільшими, які коли-небудь вводилися щодо будь-якого бізнесмена та його зареєстрованих на біржі компаній.

Раніше ослаблення санкцій проти компаній Дерипаски вимагала адміністрації президента США Дональда Трампа. На думку багатьох експертів, це лише підтверджує зв’язки Трампа з Росією.

США запровадили персональні санкції проти наближених до президента Росії Володимира Путіна олігархів 6 січня. Тоді у переліку опинилось 38 російських багатіїв, серед яких і Олег Дерипаска. Внаслідок санкцій російські олігархи за перший день втратили понад 12 мільярдів доларів.

У грудні 2018 року в Мінфіні США заявляли, що мають намір зняти санкції із трьох компаній російського олігарха, серед яких – найбільший у світі виробник алюмінію компанія «Русал», протягом 30 днів. Для цього Дерипаска мав скоротити свою частку в управлінні цими компаніями.

Нагадаємо, раніше сентатори Сполучених Штатів Америки не підтримали ініціативу адміністрації президента Трампа скасувати санкції проти компаній, пов’язаних із російським олігархом Олегом Дерипаскою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
знаючий Показати IP 28 Січня 2019 08:50
Санкції зняли тому, що у звязку з ними алюміній на світовому ринку раптово подорожчав на 25%.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus