USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

США запроваджують нові санкції проти режиму Лукашенка

9 Серпня 2021 19:35
Президент США Джо Байден у понеділок підписав указ про запровадження нових санкцій, спрямованих проти режиму Олександра Лукашенка у Білорусі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Указ покликаний покарати білоруського очільника та його режим за тривалий наступ на демократичні прагнення і права білоруського народу, транснаціональні репресії і зловживання, посягання на міжнародні норми і корупцію, повідомили у пресслужбі Білого дому.

«Шкідлива діяльність і давні зловживання білоруського режиму, спрямовані на придушення демократії та реалізацію прав людини й основних свобод у Білорусі... становлять незвичайну і надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів» – зазначаться в указі.

Ідеться, зокрема, про «незаконну і репресивну діяльність, пов’язану з фальсифікацією президентських виборів у Білорусі 9 серпня 2020 року та їхні наслідки, такі як ліквідація політичної опозиції і організацій громадянського суспільства, а також порушення порядку й загроза міжнародним цивільним повітряним перевезенням».

Санкції стосуватимуться, зокрема, ВАТ «Білоруськалій», яке є одним з найбільших державних підприємств Білорусі, одним із найбільших у світі виробників калію і джерелом «незаконного багатства для режиму».

Під санкції також потрапляє Національний олімпійський комітет Білорусі, який звинувачується у сприянні відмиванню грошей, ухиленні від санкцій, обході візових заборон і який «нездатний захистити білоруських спортсменів від політичної дискримінації і репресій».

Санкційні заходи вживаються проти відомих бізнесменів, які підтримують режим Лукашенка, а також п’ятнадцяти компаній, з якими вони пов’язані, – зокрема КБ «Абсолютбанк», організацій, які працюють у тютюновому, будівельному, енергетичному й транспортному секторах економіки Білорусі.

Наголошується, що ці кроки США роблять спільно з Великобританією і Канадою, а також із заходами ЄС від 24 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бацька Показати IP 9 Серпня 2021 20:41
Та клав я на санкції...
Чивокуня до Бацька Показати IP 9 Серпня 2021 22:57
Скоро казнять і покладуть тебе в могилку, як Хусейна.
Зелох Показати IP 9 Серпня 2021 22:09
Лукашенко заявил, что со стороны Беларуси к Украине не будет никаких санкций. «Если бы мы хотели вас поставить на колени, мы бы вместе с вашим нелюбимым Путиным это сделали в течение суток. Завтра бы на вилах повыносили и Зеленского, и всех остальных», — сказал он. Президент Беларуси, в частности, напомнил о больших поставляемых объемах топлива.
Статистика Показати IP 9 Серпня 2021 23:16
Судячи по реакції на коментарі, демократанутих на всю каструлею накриту голову ще досить багато.
Пакуль жыве Бацька Показати IP 10 Серпня 2021 06:20
Жыве Беларусь!
Я Показати IP 10 Серпня 2021 06:41
обломались матрасники...не вийшло Білорусь розвалити як Ірак..Батьку- респект!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus