USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

США запровадили санкції проти ексглави Конституційного суду Тупицького та його дружини

9 Грудня 2021 20:09
Державний департамент США запровадив санкції проти колишнього глави Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Про це йдеться у заяві Держдепу, яка є у розпорядженні «Європейської правди».

Тупицького внесено до санкційного списку «за значні корупційні дії, зокрема отримання грошового хабара під час роботи в українській судовій системі». Під санкції також потрапила і дружина судді Ольга Тупицька.

Також Міністерство фінансів США оголосило нові санкції проти колишнього заступника глави адміністрації президента України часів Януковича Андрія Портнова.

Санкції запроваджені в рамках так званого «закону Магнітського», який передбачає покарання для людей, причетних до шахрайств, переслідувань та порушень прав людини.

Як повідомлялося, 27 березня 2021 року Володимир Зеленський звільнив Тупицького з посади судді КСУ. Президент своїм рішенням скасував указ про призначення Тупицького суддею Конституційного суду України, який ще у травні 2013 року підписав тодішній президент Віктор Янукович.

Після цього Тупицький подав позов на указ Зеленського до Верховного суду.

Згодом ексочільника КСУ запідозрили у підкупі свідка і введенні в оману суду у справі колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова.

У січні слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру судді та голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому.

У травні Голосіївський районний суд Києва не побачив адміністративного правопорушення в діях відстороненого голови Конституційного суду Олександра Тупицького і закрив справи про конфлікт інтересів і декларацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нелюдяні санкції Показати IP 9 Грудня 2021 20:44
Заборонили відвідувати Лас-Вегас. Тупицький в шоці, життя втратило сенс...
Анонім Показати IP 9 Грудня 2021 22:08
а США доказали эту взятку? Кто управляет нашей страной!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus