USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

США виділяють $1,3 млрд фінансової допомоги Україні

21 Червня 2023 14:24
США виділять Україні $1,3 мільярда доларів фінансової допомоги, яка буде спрямована на енергетичні та інфраструктурні потреби.

Про це під час виступу на міжнародній конференції щодо відбудови України у Лондоні сказав держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Європейська правда.

«Поки Росія продовжує руйнувати, ми тут, щоб допомогти Україні відбудувати життя, відбудувати країну, відбудувати її майбутнє», – заявив Блінкен.

За його словами, США інвестують 520 мільйонів доларів, щоб допомогти Україні модернізувати її енергосистему.

Також Велика Британія надасть пакет фінансової підтримки для України у розмірі $3 млрд кредитних гарантій Світового банку та двосторонню допомогу в розмірі 240 млн фунтів стерлінгів ($305 млн).

Частину грошей мають витратити на розмінування української території, енергетичні проєкти, а також на фінансування діяльності ООН та Червоного Хреста.

Таким чином, невійськова допомога Британії Україні сягне понад 4,7 млрд фунтів стерлінгів (понад $6 млрд), включаючи 4,1 млрд фунтів стерлінгів (понад $5,23 млрд) у вигляді фіскальної підтримки та 640 млн фунтів стерлінгів (близько $817 млн) як двосторонньої допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 21 Червня 2023 16:52
Хотілося б знати, де знаходяться звіти по використанню цих мільярдів фінансової допомоги Україні. На що саме і в яких обсягах йдуть гроші. Щоб барабанів знову не накупляли чиновники з липкими руками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus