USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

США відрізали Росію від ІТ-послуг

13 Червня 2024 12:35
Сполучені Штати Америки розширили санкції проти Російської Федерації. Росії та IT-особам, які перебувають у РФ, заборонили надавати послуги у сфері програмного забезпечення.

Про це свідчить документ, опублікований на сайті Міністерства фінансів США, передає Gazeta.ua.

«Заборонено експорт, продаж, постачання зі США, а також через треті країни послуг у сфері IT-консультування та проєктування, IT-підтримки та хмарних сервісів для програмного забезпечення будь-якій особі з Росії», – сказано в повідомленні.

Рішення набуде чинності 12 вересня.

Читати ще: Гроші росіян під загрозою: США запровадили нові санкції проти РФ

«Сьогоднішні дії посилюють ризик вторинних санкцій для іноземних фінансових установ, які мають справу з військовою економікою Росії. Обмежують можливість російської військово-промислової бази використати певні послуги», – наголосили у відомстві.

Водночас нові заборони не поширюються на операції, пов’язані з телекомунікаційними технологіями та гуманітарними місіями.

12 червня Сполучені Штати Америки також запровадили нові санкції проти Російської Федерації з огляду на перехід Кремля до воєнної економіки.

Читати ще: Росія прагне вплинути на вибори в США, аби підірвати підтримку України, – Bloomberg
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus