USD 40.45 40.87
  • USD 40.45 40.87
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

США та вісім країн Європи передадуть Україні системи ППО та ракети до них, – Шмигаль

28 Червня 2024 22:08
США та вісім країн Європи передадуть Україні системи ППО та ракети до них.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Італія передасть нам уже другу систему SAMP-T, яка ефективна та здатна перехоплювати балістичні ракети. Румунія та Німеччина нададуть по одній системі Patriot. Також Німеччина надасть системи IRIS-T та Gepard», – сказав він.

За словами Шмигаля, США вже надали пріоритет для України у постачанні ракет для Patriot та NASAMS.

Читати ще: Rheinmetall передасть Україні систему ППО Frankenstein

«Нідерланди нададуть нам ще одну систему Patriot. Німеччина, Данія, Нідерланди, Норвегія надають додаткові ракети для систем Patriot – мати запас ракет є критично важливим. Такі ракети окремо також надасть Іспанія», – додав він.

Прем’єр поінформував, що Швеція надішле країні два літаки радіолокаційного спостереження для посилення українського ППО.

«Ми будемо бачити не лише територію України, але й територію ворога ще на підльоті. І ППО зможе якісніше готуватися до ракетних і дронових атак ворога», – повідомив глава уряду.

Читати ще: Норвегія виділяє €240 млн на посилення ППО України

Як повідомляли, Україна підписала 20 безпекових угод із союзниками. Документи передбачають військову підтримку України в наступні 4 роки на 60 млрд доларів щорічно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 28 Червня 2024 23:29
До останнього украiнця.
анонім Показати IP 29 Червня 2024 07:58
а ще ми підписали будапештський меморандум і позбулись ядерної зброї, а ще нам два роки обіцяють 4 літаки Ф -16 але Бельгія сказала що передасть їх до 2028 року, а ще вернули облгази прокацапському олігарху Фірташу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus