USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

США пригрозили РФ наджорсткими санкціями у разі подальшого вторгнення в Україну

9 Січня 2022 16:37
Напередодні переговорів з Москвою посадовці США висловили можливість поступової зміни рішень щодо майбутніх стратегічних позицій США в Європі й водночас пригрозили РФ наджорсткими санкціями у разі подальшого вторгнення її військових до України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Американські офіційні особи заявили про можливість «поступової зміни рішень» щодо майбутньої стратегічної позиції США в Європі. Але вони також сказали, що РФ зазнає «виснажливих» санкцій, якщо вона наважиться на нові військові дії в Україні.

У США заявили, що адміністрація Байдена буде відкрита для обговорення з Москвою скорочення можливого майбутнього розгортання наступальних ракет в Україні та впровадження обмежень на військові навчання США та НАТО у Східній Європі.

Посадовці заявили, що США готові обговорити на переговорах з РФ «певні обмежені аспекти» своєї політики безпеки в Європі. Але вони наголосили: будь-які домовленості залежатимуть від того, чи Москва зніме загрози для України, а також, що жодні рішення не прийматимуть без згоди України чи країн НАТО.

Американці заявили, що США у жодному разі не будуть скорочувати власну військову присутність або військовий арсенал в країнах Східної Європи, як того вимагає Москва.

Читати ще: Російські війська оточують Україну з трьох сторін: NYT опублікувало мапу

Водночас у разі подальшого російського вторгнення до України США у координації з союзниками та партнерами «негайно» запровадять «серйозні та непосильні» санкції щодо російської економіки, зокрема її фінансової системи та галузей, які вважаються критично важливими для Кремля.

Окрім санкцій щодо енергетики та споживчих товарів, США та їхні союзники розглядають можливість впровадження заборони на експорт до РФ передових електронних компонентів, програмного забезпечення та суміжних технологій, де використовується американське обладнання.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен з колегами з країн Бухарестської дев’ятки (Б9) 3 січня обговорили ситуацію, пов’язану з нарощуванням російських військ уздовж кордону України, в ході якої йшлося про необхідність єдиної, підготовленої та рішучої позиції НАТО для колективного захисту союзників.

Раніше Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським сказав, що Сполучені Штати, їхні союзники та партнери дадуть рішучу відповідь у разі подальшого вторгнення РФ до України.

Читати ще: Західні ЗМІ оприлюднили плани Кремля щодо вторгнення в Україну: у наступі Росія може залучити 175 тис. військових

Він також заявив Financial Times, що стратегія не провокувати Москву не працює та не працюватиме. Резніков нагадав, що РФ вдерлася до Грузії у 2008, хоча Німеччина та Франція блокували вступ країни до НАТО. Тоді вони теж побоювалися, що можуть Росію якось спровокувати. Тепер Москва гучно вимагає від Заходу «гарантій», що там не візьмуть до НАТО Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
К.лучанин Показати IP 9 Січня 2022 17:26
США ніяк не можуть позбутись ролі світового жандарму. Всюди зона інтересів у світі. Напакостили де тільки можна. З Афганістаном опозорились. З Росією не можуть полагодити. Та Росії нема ніякого резону пертись в Україну війною. США навмисне розпускає різні фейки про війну. Україна їм потрібна лише як плацдарм і тільки...
Не байдужий до К.лучанин Показати IP 9 Січня 2022 17:54
Можна подумати, що Крим і Донецьк відтяпали США. Путінський БОТ....
К.лучанин до Не байдужий Показати IP 9 Січня 2022 18:48
Для початку прочитай історію Криму в трохи історію СРСР, як території ділили. Мізки вмикни, а тоді щось з розумом пиши.До слова, наша влада здала Крим!
лучанин до К.лучанин Показати IP 9 Січня 2022 19:23
крим спихнули на Україну щоб воду ближче гнати було
К.лучанин до лучанин Показати IP 9 Січня 2022 20:14
Безреречно! І таке було. Прикро те, що після розпаду СРСР кордони які вже були ніби устаканени почали порушуватись.
Народна прокуратура до К.лучанин Показати IP 9 Січня 2022 17:55
Якщо людина ідіот - це надовго
К.лучанин до Народна прокуратура Показати IP 9 Січня 2022 19:03
Ідіоти, подібні до тебе здали Крим ! А США соплі жували і радили Україні не загострювати ситуацію. Про це стало відомо через роки. Зрозумів НП, чи в тебе відсталість надовго!?Територію держави треба захищати і дбати про її недоторканість, а не здавати співаючи і повернувшись спиною стройовим драпали.
Айфонофобкиня Показати IP 9 Січня 2022 17:29
Руські без крутих мобілок будуть як лохі.
Медведефф до Айфонофобкиня Показати IP 9 Січня 2022 18:52
Хочу новый 15 - й.!!
Анонім до Айфонофобкиня Показати IP 9 Січня 2022 20:22
Китайці копій наклепає,дешевих
Олександр Показати IP 9 Січня 2022 20:36
Ну то все..Перемога..Як тільки Росія піде повномаштабною війною, а Америка і Європа проявлять найбільше занепокоєння ,проявлять найщиріші співчуття і введуть найжосткіші санкції, зразу декілька Російських дивізій,та що там дивізії, вся руська армія просто перетвориться в прах.Заткніться шановна Америко і Європа із своїми санкціями,а краще (якщо хочете допомогти)допоможіть належним озброєнням і фінансами.
Степан (Крымчанин) Показати IP 9 Січня 2022 21:51
Допустим, подчеркиваю –ДОПУСТИМ, что началась война. Какие сценарии? Первый (условно назовём Крымский)- верховный главнокомандующий ВС России подписывает приказ, в котором военнослужащие ВСУ офицеры и солдаты-контрактники при переходе на сторону России сохраняют свои звания и должности при этом денежное и вещевое довольствие по нормам ВСРФ. Солдаты срочной службы сразу демобилизуются. Риторический вопрос - сколько останется в рядах Украинской армии? В США и Евросоюзе жуткий крик, вводят очередные санкции. Вводится миротворческий контингент. Второй сценарий-по запросу Киевских властей НАТО вводит свои вооруженные формирования. Линия соприкосновения станет линией раздела сфер влияния. Третий вариант-апокалиптический-делить уже ничего не придётся. По подсчётам военнспецов прямые потери Украины в населении составят около 10-12 млн чел. По моему США раздувает военную истерику для того, чтобы в случае конфликта пушечное мясо (Украинское) максимально ослабило Россию.
Анонім до Степан (Крымчанин) Показати IP 9 Січня 2022 22:17
хвороблива фантазія пукінського зомбі
Я до Анонім Показати IP 10 Січня 2022 05:50
хвороблива фантазія була у майданних
Анонім до Степан (Крымчанин) Показати IP 10 Січня 2022 00:15
І поїдуть нові громадяни росії заселялти Сибір. То не я вигадав, лавров таку тему підкинув
В. Показати IP 10 Січня 2022 10:18
Украинских фамилий по сибири дальнему востоку очень много а станет ещё больше не дай бог.
Cyber Показати IP 10 Січня 2022 11:16
Да пох! Восстановить СССР и всем объявить штатам бойкот, до тех пор пока не вернут все земли захваченные у индейцев. Там и Китай подтянется. А затем отправить войска на помощь индейцам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus