USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

США покладають на Росію відповідальність за ракетний інцидент у Польщі

16 Листопада 2022 20:28
Білий дім вважає Росію винною у падінні ракети у Польщі, оскільки саме вона 15 листопада запустила шквал ракет по цивільній інфраструктурі Україні.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

США поділяють попередню оцінку президента Польщі Анджея Дуди щодо падіння української ракети ППО і знаходяться у тісному контакті з українськими фахівцями для отримання додаткової інформації, яка допоможе розслідуванню.

«Тим не менш, хоч би якими не були остаточні висновки, очевидно, що відповідальною стороною за цей трагічний інцидент є росія, яка обстріляла Україну ракетами [...]. Україна мала і має право на оборону. Ми ще раз висловлюємо нашу солідарність із народом України та наші співчуття у зв’язку із втратами, які він зазнав у результаті цих варварських ударів», – сказано у заяві.

Нагадаємо, ввечері 15 листопада на території Польщі у селі Пшеводуві впала ракета, внаслідок чого загинули двоє людей. Це сталося приблизно за 6 кілометрів від українсько-польського кордону під час повітряної тривоги на всій території України.

Вже згодом президент США Джо Байден заявив, що ракети були випущені не з Росії. Проте закликав дочекатись завершення розслідування інциденту.

Президент Польщі Анджей Дуда припустив, що «швидше за все, це була ракета російського виробництва». Він повідомив, що на місці ведуться слідчі дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Біла хата. Показати IP 16 Листопада 2022 23:42
Мы полностью доверяем расследованию польским правительством взрыва у границы с Украиной и высоко оцениваем его профессионализм и продуманность. Мы не будем опережать их работу и остаемся в тесном контакте с нашими польскими коллегами, поскольку мы все еще собираем информацию. Мы не увидели ничего, что противоречило бы предварительной оценке президента Дуды о том, что этот взрыв, скорее всего, был результатом срабатывания украинской ракеты ПВО, которая, к сожалению, упала на территории Польши. Мы будем продолжать оценивать и прозрачно делиться любой новой информацией по мере ее поступления. Мы также будем продолжать поддерживать тесный контакт с украинцами относительно любой информации, которой они располагают, чтобы дополнить картину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus