USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

США погодили продаж Україні системи NASAMS

25 Травня 2023 08:22
США погодили продаж Україні зенітно-ракетної системи NASAMS та супутнього обладнання на 285 мільйонів доларів. Відповідний документ затвердив Державний департамент США.

Про це повідомляє Агентство співробітництва в галузі безпеки оборони Міністерства оборони США, передає Кореспондент.

Зазначається, що Уряд України запросив закупівлю національної перспективної зенітно-ракетної системи NASAMS, яка включає:

один радар AN/MPQ-64F1 Sentinel;

Центр розподілу вогню (FDC);

пускові установки;

приймачі GPS;

набори інструментів;

первинні двигуни;

технічна підтримка уряду США та підрядників.

«Цей пропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики та цілі національної безпеки Сполучених Штатів шляхом підвищення безпеки країни-партнера, яка є силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі», – йдеться у повідомленні.

У Держдепі зазначили, що Україна гостро потребує підвищення своїх можливостей щодо захисту від російських ракетних ударів та авіації. Придбання та ефективне розгортання цього потенціалу підвищить здатність України захищати свій народ та критично важливу національну інфраструктуру.

У вересні 2022 року Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна отримала перші комплекси NASAMS. Ці ЗРК є не спеціалізованим протиракетним комплексом, а саме засобом протиповітряної оборони.

У березні 2023 року уряд Норвегії повідомляв, що країна спільно зі США передасть Україні ще два взводи зенітно-ракетних комплексів NASAMS. Також Норвегія зобовʼязалася навчити український персонал обслуговуванню та експлуатації системи.

Ці комплекси вже застосовувалися в Україні. У Повітряних силах України повідомили, що за 5 місяців роботи вони знищили понад 100 російських ракет та дронів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus