USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

США підтвердили, що Іран передав Росії балістичні ракети: введуть санкції

Сьогодні 18:16
Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Іран передав балістичні ракети Росії – їх можуть використати проти України протягом кількох тижнів. Тож сьогодні США оголосять нові санкції проти Тегерана.

Про це Блінкен заявив на брифінгу з главою МЗС Великої Британії Девідом Леммі, пише Бабель.

«Ми попереджали Тегеран публічно, ми попереджали Тегеран приватно, що цей крок призведе до небезпечної ескалації. Росія вже отримала партії цих балістичних ракет і, найімовірніше, протягом кількох тижнів застосує їх проти українців», – сказав Блінкен.

У відповідь США оголосять додаткові санкції проти Ірану, вони включатимуть додаткові обмеження щодо авіакомпанії Iran Air. Блінкен очікує, що союзники також запровадять проти Тегерана нові санкції.

Блінкен не уточнив, коли саме Іран передав балістичні ракети Росії. Однак про це 6 вересня написала американська газета The Wall Street Journal з посиланням на офіційних осіб США та Європи. Уже 8 вересня в Ірані підтвердили, що передали Росії ракети, хоча напередодні заперечували, що відправляли зброю.

Читати ще: Іран передав Росії понад 200 балістичних ракет, – The Times

Передання іранських балістичних ракет зміцнює позиції Москви у війні, пише The Washngton Post. У зв’язку з тим, що Україна вимагає розширити військову допомогу США, Блінкен та Леммі відвідають Київ уже 11 вересня.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак схвалив санкції проти Ірану за постачання РФ балістичних ракет. Однак наголосив, що також Україні потрібні дозвіл на застосування західної зброї по воєнних цілях на території РФ, надання більш далекобійних ракет і посилення ППО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus