USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

США оголосять новий пакет військової допомоги Україні на 400 млн доларів, – ЗМІ

12 Березня 2024 17:52
Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги Україні на суму до 400 мільйонів доларів.

Про це повідомили 12 березня Reuters два американських чиновники, передає УНІАН.

Зазначається, що це стане першим подібним кроком за останні місяці, оскільки виділення додаткових коштів Києву заблоковано лідерами республіканців у Конгресі США.

Чиновники, які говорили на умовах анонімності, вказали, що США оголосять про виділення допомоги протягом вівторка, 12 березня.

Читати ще: Україна відчайдушно шукає можливість покрити нестачу допомоги США, – Financial Times

Раніше інформували, що спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон та голови ключових комітетів працюють над створенням нового проекту пакета допомоги Україні. Альтернативний документ пройде Конгрес без відштовхування консерваторів, які виступають проти подальшого фінансування України.

В Конгресі також пригрозили, що можуть розпочати збір підписів за те, щоб поставити на голосування в Палаті представників законопроект про допомогу Україні в обхід спікера. Це станеться, якщо Майк Джонсон не винесе документ на розгляд.

Читати ще: Європі доведеться подвоїти військову допомогу Україні, щоб повністю замінити США

Варто зазначити, що проект закону, який передбачає 60 млрд доларів допомоги Україні, пройшов голосування у Сенаті, однак застряг у Палаті представників, тому що спікер Джонсон не виносить його на голосування. Не допомогла навіть зустріч із Джо Байденом у Білому домі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus