USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

США допоможуть відновити українську енергетику

13 Червня 2024 08:43
Сполучені Штати Америки допоможуть відновити, диверсифікувати та захистити українську енергетику від російських ударів, а також зробити її відповідною до європейських стандартів.

Про це заявив помічник державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт, повідомляє Голос Америки.

Він зауважив, що з 824 мільйонів доларів на допомогу енергетичному сектору, про які у Берліні під час конференції з відновлення України заявила спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, 500 мільйонів – це нові гроші, 324 – це кошти, які вже схвалив Конгрес, і США зараз перепрофілювали їх, щоб зосередитися на пріоритетній короткостроковій реконструкції енергетичної мережі, яка зазнала цілеспрямованих нападів Росії протягом останніх тижнів.

Паєтт розповів, що США планує не лише підтримати сектор, але одночасно реформувати його, коли на додачу до реконструкції старих виробничих потужностей мають з’явитися нові екологічні джерела енергії, що в результаті призведе до більшої стійкості української енергетичної системи.

Читати ще: Україна отримає від ЄБРР €300 мільйонів на підтримку енергетики

«Ми намагаємося допомогти з реконструкцією старої теплоелектростанції, яка була зруйнована атаками Росії з 22 березня. Ми також намагаємося прискорити роботу над новою енергією, більше вітру, більше сонця, більше зберігальних акумуляторів. Ми також почули повідомлення уряду про бажання побудувати майбутню енергетичну систему, яка є децентралізованою, тому за своєю суттю більш стійкою до російських повітряних атак, і ми підтримуємо всю роботу, яку робить уряд», – додав помічник держсекретаря США.

Паєтт наголосив, що найголовнішим завданням залишається захист української енергетичної інфраструктури.

«Звичайно, ми допомагаємо більшою кількістю протиповітряної оборони, тому що це також вимога номер один», – зазначив він.

За словами помічника держсекретаря США, для партнерів України важливо, щоб Путін не досяг успіху у знищенні української інфраструктури та не зміг «перетворити зиму на зброю проти України».

«Сполучені Штати збираються очолити міжнародні зусилля, щоб забезпечити, що Україна досягне перемоги», – додав Паєтт.

Раніше Кабінет Міністрів виділив 7 млрд 168 млн грн на відбудову української енергосистеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Автор Показати IP 13 Червня 2024 14:18
Так чому є тоді тариф підняли для населення, якщо нам весь світ допомагає?
Корiнний лучанин Показати IP 13 Червня 2024 14:40
Да да допоможуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus