USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.66 10.84

США допоможуть Україні створити інтегровану систему ППО різної дальності

11 Листопада 2022 12:24
Сполучені Штати Америки планують допомогти Україні створити інтегровану систему засобів протиповітряної оборони «різної дальності». Перші кроки на цьому шляху вже зроблено.

Про це на брифінгу заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх, передає Оbozrevatel.

За її словами, американська сторона вже фіксує успіхи «деяких систем ППО», які вона постачає Україні.

«По суті ми створюємо – можливо, я використовую тут невдалу аналогію, – мережу систем ППО різної дальності. Я маю на увазі системи ППО Hawk і Avenger зі США, а також систему IRIS-T з Німеччини», – сказала вона.

Читати ще: Південна Корея вперше продасть США снаряди для постачання в Україну, – ЗМІ

Вона пояснила, що всі названі системи ППО мають різну дальність дії і всі вони роблять різний внесок на полі бою, що робить Збройні сили України ефективними.

Після масованого ракетного обстрілу Росією 10 жовтня Україна змінила список побажань щодо західної зброї у бік систем ППО.

Зі свого боку США пообіцяли поставити дві системи NASAMS протягом декількох тижнів і ще шість протягом більш тривалого періоду часу. Зазначалося, що перші NASAMS вдалося придбати швидко, оскільки основна частина систем уже була виготовлена.

4 листопада міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що найближчим часом Україна отримає від партнерів системи ППО Hawk, NASAMS і Crotale.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus