USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

«Спрямований на підтримку економіки»: Кабмін затвердив проєкт держбюджету-2023

13 Вересня 2022 20:59
Кабінет Міністрів підтримав проєкт державного бюджету України на 2023 рік.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Марченко каже, що законопроєкт вже завтра, 14 вересня, зареєструють у Раді. Таким чином, вимогу подати бюджет до 15 вересня буде виконано.

«Держбюджет-2023 – це бюджет країни, яка стане сильнішою, зміцнить свою обороноздатність, зможе відбудовуватися після завданої шкоди через російську збройну агресію, а також дбати про тих громадян, які цього потребують», – зазначив він.

Марченко підкреслив, що держбюджет-2023 спрямований на підтримку економіки країни.

Читати ще: Долар по 50 гривень та ріст цін: прогноз Кабміну на наступний рік

Проект державного бюджету України на 2023 рік передбачає видатки на сектор безпеки та оборони на рівні 1 трлн 136 млрд грн, під час засідання уряду інформував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Бюджет 2023 року – це бюджет для перемоги. Вже зараз ми чесно говоримо суспільству, що рік буде непростим. Війна – це дорого, це дуже дорого. Тому завдання – максимально ефективно використовувати кошти, які у нас є. У бюджеті, який ми подаємо, є один головний пріоритет – оборона та безпека нашої країни. 1 трильйон 136 мільярдів гривень, майже 50% всього бюджету, буде спрямовано саме на сектор безпеки та оборони. Це зарплати військових, це забезпечення армії, ремонт і закупівля техніки та зброї і ще багато інших важливих для оборони речей», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus