USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Справа «вагнерівців»: у ТСК знають, хто віддав наказ про перенесення спецоперації

7 Жовтня 2021 12:14
Хто віддав наказ про перенесення спецоперації по затриманню так званих «вагнерівців» – голова тимчасової слідчої комісії, депутатка Мар’яна Безугла заявила, що вони вже володіють цією інформацією, але поки ці дані залишаються засекреченими.

Як розповіли в ефірі ТСН.Ранок 7 жовтня, про це вона повідомила під час спілкування із журналістами після чергового засідання.

Також Безугла зазначила, що дані української розвідки, які отримала комісія, дають підстави вважати, що російські спецслужби знали про спецоперацію ще у травні 2020 року. І про наявність таких ризиків українські правоохоронці повідомляли керівництво країни. Окрім того, на останньому засіданні ТСК з’ясувалось, що план спецоперації по захопленню членів ПВК «Вагнер» підписував особисто міністр оборони України Андрій Таран.

Нагадаємо, у ніч проти 29 липня 2020 року під Мінськом затримали 32 бойовики російської приватної військової кампанії «Вагнер», яку називають підконтрольною Кремлю. Росія свою причетність заперечила. Після розмови з Путіним, білоруський президент припустив, що в усьому винна якась «третя сторона».

Читати ще: Зрада в верхах: Зеленський звільнив начальника розвідки, який вимагав розслідувати зрив операції із затримання «вагнерівців»

Офіс генпрокурора просив Білорусь передати Україні найманців і направляв запит про видачу 28 осіб. Серед них – 9 українців. Слідство встановило, що ці особи воювали на Донбасі у складі терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Утім Білорусь повернула Росії 32 затримані бойовики ПВК «Вагнера». Ще один затриманий залишився – в нього білоруський паспорт.

Читати ще: Путін заявив, що «вагнерівців» у Білорусь заманили українські спецслужби

Згодом з’явилася інформація, що українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК «Вагнера». Літак з бойовиками, який мав відправитися з Мінська, начебто планували посадити у Києві. Проте операція зірвалася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
The Bubochka Показати IP 7 Жовтня 2021 13:22
Я більше не буду. А менше буду.
НЕВЖЕ!?! до The Bubochka Показати IP 7 Жовтня 2021 21:58
Парашенка... а ми такі тупі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus