USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 10.00 10.25

Справа про підкуп порнозірки: суд присяжних визнав Трампа винним

31 Травня 2024 09:33
Суд присяжних Манхеттена визнав Дональда Трампа винним за всіма 34 пунктами звинувачення у фальсифікації бізнес-звітності, висунутими проти нього у кримінальному процесі щодо «чорної бухгалтерії» в Нью-Йорку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У США рішення суду ухвалюється консенсусом, тобто всі 12 присяжних мали висловитися одноголосно щодо кожного з 34 пунктів обвинувачення проти Трампа.

Експрезидента звинувачують у фальсифікації ділової звітності з метою приховування виплати грошей за мовчання порнозірці за кілька тижнів до виборів 2016 року.

Прокурори стверджують, що Трамп наказав своїй команді докласти всіх зусиль, аби не допустити негативних публікацій про нього. Саме з цією метою було виплачено 130 тис. доларів порноактрисі, з якою він нібито мав сексуальний контакт за десять років до того.

Читати ще: Здача територій: Washington Post дізнався про план Трампа щодо припинення війни в Україні

Суд протягом місяця заслухав 22 свідків. Серед них колишній видавець таблоїда National Enquirer Девід Пекер, який викуповував негативні історії про Трампа з метою їх приховування, порноактриса Стормі Деніелс, яка виклала перед присяжними непристойні деталі сексуального контакту з експрезидентом, та колишній його адвокат Майкл Коен, через якого здійснювалася оплата.

Коен раніше визнав себе винним у незаконному фінансуванні виборчої кампанії Трампа та інших пов’язаних звинуваченнях.

Він підтвердив, що 11 рахунків-фактур, які він надав Трампу були фальшивими, зокрема, гроші були оформлені як судові витрати.

Коен також розповів про змову з метою впливу на вибори та виплату Деніелс грошей за її мовчання та про інші подібні угоди, якими він опікувався.

Суддя Хуан Мерчан визначив дату оголошення Трампу.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, судове засідання з цього питання відбудеться 11 липня – за чотири дні до Національного з’їзду Республіканської партії, який має висунути Трампа кандидатом у президенти.

За фальсифікацію ділової документації передбачено максимальне покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі, але оскільки йдеться про ненасильницький злочин, а Трамп раніше не мав судимостей, замість тюремного ув’язнення йому може бути призначено домашній арешт, випробувальний термін, перебування під наглядом тощо.

Суддя також може накласти штраф або призначити громадські роботи.

За даними Politico, Трамп, очевидно, подасть апеляцію на вирок, однак цей процес може зайняти багато місяців і навіть років.

Крім цієї справи, Трампа звинувачують у спробі вплинути на результати виборів 2020 року та неналежному зберіганні таємних документів. Але жодна з цих справ, напевне, не дійде до суду до дня виборів (5 листопада 2024 року).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus