USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70

«Спортивне сузір'я – 2023»: у Луцьку нагородили кращих спортсменів та тренерів Волині

27 Грудня 2023 19:28
В обласному центрі Волині відзначили переможців у номінаціях «Кращий спортсмен», «Кращий тренер-викладач» та «Талант року» з видів спорту осіб з інвалідністю за підсумками 2023 року. Спортивне свято відбулося сьогодні, 27 грудня, у Волинській торгово-промисловій палаті.

Як зазначив заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, своїми заслугами спортсмени з інвалідністю вкотре доводять, що будь-які труднощі можна подолати і здобути перемогу.

«Сьогодні особливий день для обласного спорту, адже цьогоріч Волинському «Інваспорту» 30 років. Заклад максимально важливий для того, щоб підтримати людей, спортсменів, які долають труднощі, додаткові перешкоди і перемагають. Вони доводять, в першу чергу, собі, а потім і іншим, що вони можуть, що вони здатні, що вони зроблять, що вони переможуть», – сказав Григорій Пустовіт.
Водночас, начальник департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук наголосив, що розвиток спортсменів з інвалідністю, які представляють область на світових майданчиках, підтримують і територіальні громади.

«Важливою є і робота територіальних громад, які підтримують своїх тренерів, спортсменів з виїздами, допомагають закупити інвентар задля підготовки, для участі у змаганнях різного рівня. Це дуже важливо і я дякую тим свідомим територіальним громадам, які роблять ту важливу працю, що стосується підтримки не просто спорту, але й спорту для осіб з інвалідністю. А цей спорт як показував, так і показує ці результати, і ваші виступи демонструють подекуди набагато потужніший результат, ніж учасники в інших дисциплінах. Так тримати, будьте яскравим прикладом тієї незламності українського духу і нових вам звершень на різноманітних рівнях», – звернувся до учасників заходу Олександр Хвіщук.
Читати ще: Волинянин здобув срібло на відкритому чемпіонаті Львівської області зі стрільби з лука

Отже, найкращими спортсменами та тренерами серед видів спорту осіб з інвалідністю на Волині стали:

«Кращий спортсмен»:

- Марина Мажула Анатоліївна (Заслужений майстер спорту України з параканое, чемпіонка світу, Європи, переможниця кубку світу 2023 року);

- Окапінський Ярослав Валентинович (майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики серед осіб з УОРА, чемпіон світу, переможець, срібний та бронзовий призер міжнародного турніру з легкої атлетики у ОАЕ);

- Шевчик Назар Леонідович (майстер спорту України з лижних перегонів серед осіб з УОРА, бронзовий призер чемпіонату світу);

- Сивих Андрій Валентинович (майстер спорту України міжнародного класу з веслування академічного, чемпіон світу, переможець кубка світу та міжнародного турніру з веслування академічного у 2023 році);

- Айсанова Анна Ігорівна (майстер спорту України міжнародного класу з веслування академічного, чемпіонка світу, срібна призерка кубку світу та переможниця міжнародного турніру з веслування академічного у 2023 році);

- Купрійчук Іван Вадимович (чемпіон світу з веслування академічного у 2023 році);

- Вишинський Дмитро Дмитрович (заслужений майстер спорту України з легкої атлетики серед осіб з порушеннями слуху, майстер спорту України з легкої атлетики, триразовий чемпіон Європи у 2023 році).
«Кращий тренер»:

- Білера Микола Олексійович (Заслужений тренер України з лижних перегонів);

- Рожок Андрій Леонідович (Заслужений тренер України з легкої атлетики);

- Мударісов Дмитро Закійович (Заслужений тренер України з шашок).
«Талант року»:

- Кіх Артем Назарович (кандидат у майстри спорту України з плавання, чемпіон, срібний та бронзовий призер чемпіонату України).

Читати ще: Лучанин – бронзовий призер чемпіонату Європи зі стрільби кульової

Попри всі труднощі, які виникали на спортивному шляху України, все ж вдалося досягнути високих результатів. Про це розповів начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук.

«Починаючи з 2019 року ми пройшли і проходимо багато всього – це і пандемія, і повномасштабна війна. Всі ці роки є вкрай складними, але це не заважає нам досягати висот і показувати на міжнародній арені, що Україна є вільною, демократичною і незалежною державою. Ми своїми вчинками, своїми досягненнями піднімаємо наш прапор по всьому світу, лунає наш гімн і щораз ми доводимо, що Україна була, є і буде незалежною», – сказав Віктор Галан-Влащук.
Принагідно, нагородили переможців обласної Спартакіади «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю у 2022 році.

Серед учасників I групи змагалися спеціальні школи Волинської обласної ради:

1 місце – Затурцівська спеціальна школа «Центр освіти» Волинської обласної ради;

2 місце – Головненська спеціальна школа «Центр освіти» Волинської обласної ради.

Серед міських територіальних громад, які змагалися у II групі:

1 місце – Луцька територіальна громада;

2 місце – Рожищенська територіальна громада;

3 місце – Любомльська територіальна громада.

У III групі:

1 місце – Маневицька територіальна громада.

Серед сільських територіальних громад у IV групі:

1 місце – Боратинська територіальна громада;

2 місце – Вишнівська територіальна громада.

У V групі змагалися представники установ і організацій Волинської області:

1 місце – Волинська обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю;

2 місце – КЗ «КДЮСШ імені Євгена Кондратовича»;

3 місце – КЗ ЗСО «Луцький ліцей № 26 Луцької міської ради».

3 місце – ТзОВ «ЛАЙМ ФІТ КЛУБ».

Опісля нагородження переможців у своїх категоріях, директор Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Андрій Рожок вручив шістьом юним спортсменам залікові класифікаційні книжки.
Також двоє спортсменів отримали значки та посвідчення про присвоєння спортивних звань: Конашук Богдана – заслужений майстер спорту України з лижних гонок (УОРА) та Айсанова Анна – майстер спорту України міжнародного класу з веслування академічного (УОРА).

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus