USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Спіймали вже вдруге: продавчиня розливала сурогат на луцькому ринку

Сьогодні 10:56
Продавчиня, прикриваючись продажем кави та чаю, приторговувала з-під прилавка рідиною з різким запахом алкоголю в одному з контейнерів на ринку «Лучеськ».

Факт незаконного продажу алкоголю виявили працівники департаменту муніципальної варти Луцької міської ради під час відпрацювання ринків міста, де найчастіше фіксують такі правопорушення, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми як муніципальна варта систематично здійснюємо контроль щодо заборони продажу з рук алкоголю. Ринок «Лучеськ» – таке місце, де ми частенько виявляємо подібні випадки, тому тримаємо його на контролі. До слова, цього року це вже четвертий такий випадок. Це так званий сурогат алкоголю. Коли ми такий сурогат закуповуємо, то обов’язково передаємо його на експертизу. Після цього висновок експертизи долучаємо до матеріалів справи. У 100% випадків експертиза показує, що це спирт з різними домішками, іноді навіть із домішками технічного спирту. Як показує експертиза, такі напої дуже шкідливі й небезпечні для здоров’я людини», – прокоментував заступник директора департаменту муніципальної варти Роман Кулик.
Ця продавчиня в грудні минулого року вже притягалася до адміністративної відповідальності за порушення правил торгівлі алкогольними напоями.
Читати ще: Вилучили 13 літрів сурогату й самогонний апарат: у Липинах викрили «точку»

«Було складено адмінпротокол на продавчиню, яка вже минулого року притягалася до адмінвідповідальності за це правопорушення. Тоді Луцький міськрайонний суд наклав на неї штраф у розмірі 13 600 гривень. Цього разу вже був складений протокол за ч. 4 ст. 156 КУпАП і їй загрожує штраф від 13 600 до 27 000 гривень. Усього було зафіксовано 10 таких випадків. Ця статистика набагато зменшилася, тому що, наприклад, у 2018 році ми зафіксували в Луцьку 114 таких випадків, за якими були складені відповідні адмінпротоколи», – зазначив Роман Кулик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP Сьогодні 11:06
Там продаж у тому кіоску щодня, зранку черга стоїть. Жах
! Показати IP Сьогодні 12:09
Там на базарі треба кожен день трясти. Базар біля Лучеська тотальна ,,Наливайка,,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus