USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Спіймали на хабарі: волинські чиновники переконують, що їх спровокував колишній правоохоронець

Сьогодні 19:17
Чиновники, які за рішенням суду мали б сісти за ґрати, оскаржують вирок в апеляційній палаті. Їх, як стверджували, чи то спровокували на хабар, чи то підставили в прямій змові з правоохоронцями.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Раніше Луцький міськрайонний суд ухвалив вирок у справі двох працівників Державної екологічної інспекції у Волинській області. Затримали посадовців свого часу в центрі міста. За даними прокуратури, службовці нібито з власної ініціативи запропонували місцевому підприємству ТОВ «ВІО ОЙЛ» за 1000 доларів залагодити питання з багатотисячним штрафом – зменшити його розмір із 420 до 10 тисяч. Серед ключових доказів – записи розмов.

Чиновники Тарасюк та Поліщук отримали по п’ять років за ґратами з конфіскацією майна. Рішення суду не задовольнило ні адвоката, ні прокурора – сторони подали апеляцію.

Читати ще: Визнав вину і кається: ексчиновника «Волинського облавтодору» судять за хабарі

Однак у цій справі варто звернути увагу на особу викривача – пана Фрасолюка. Як стало відомо журналістам, це колишній правоохоронець, якого неодноразово звинувачували в шахрайстві.

Сторона захисту наполягала, що пан Фрасолюк – професійний викривач, який працює у змові з правоохоронними органами і свідомо провокує та підставляє чесних чиновників.

«Фрасолюк – це колишній працівник правоохоронних органів, він був судимий. Після відбування реального покарання він був задіяним у великій кількості інших кримінальних проваджень як заявник», – зазначив адвокат Артур Мартіросян.

У чому ж полягає підстава чиновників? Зі слів обвинуваченого і його адвоката можна припустити, що пан Фрасолюк ходить кабінетами в пошуках посадовця, а тоді пропонує йому хабар, попередньо повідомивши про це правоохоронців.

«Він десятки разів ходив в інспекцію. Шукав приводи, щоб зустрітися. Також телефонував мені. Це все є на аудіозаписах», – твердив обвинувачений Антон Поліщук.

«На моє переконання, ця людина свідомо створює якісь моменти в державних органах, де можливо здійснити провокацію. Тоді йде до своїх кураторів у правоохоронних органах і розповідає про це. Таким чином створюються штучні умови для вчинення злочинів», – додав адвокат.
Поверхневий пошук в інтернеті дав журналістам розуміння, що пан Фрасолюк – чоловік, з яким часто трапляються корупційні напасті. Він постійно змінював місце роботи, а державні посадовці постійно в нього вимагали хабарі.

Наприклад, в 2021 році у Фрасолюка хабар просив радник директора Служби місцевих автомобільних доріг. Через пів року він знову постраждав від чиновницького свавілля. Гроші вимагав посадовець сектору державного регулювання у сфері енергетики. У 2022 році в нього вкотре просили грошей, але цього разу заступник начальника управління Держпродспоживслужби.

Ба більше, адвокат звернув увагу, що компанія «ВІО ОЙЛ», яка фігурує в справі, також є залежною від правоохоронців, адже нещодавно її було звинувачено в незаконній торгівлі паливом.

Читати ще: Свідки ігнорують засідання: ексчиновницю Волинської ОДА понад три роки судять за хабарництво

Натомість прокурор заявив, що сторона захисту у своїх доводах суперечить сама собі. Мовляв, до злочину обвинувачених спровокували, а ті ніякого правопорушення не визнають.

Після того як було заслухано в судовому засіданні сторону захисту, виникла вимога ретельніше вивчити всі обставини справи. Водночас претензії до поведінки викривача аж ніяк не нівелюють претензій до чиновників, звинувачених у хабарництві. Поки вироку немає, бо триває апеляційний розгляд справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus