USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Співпраця бізнесу, влади, громадськості та освіти: у Луцьку відбувся регіональний форум

Сьогодні 20:36
У Луцьку відбувся регіональний форум «Ділова Волинь: співпраця бізнесу, влади, громадськості та освіти для сталого розвитку». Захід пройшов у приміщенні Торгово-промислової палати Волинської області.

До участі у дискусіях долучилися голова обласної ради Григорій Недопад, його заступник Григорій Пустовіт, народні депутати України Вячеслав Рубльов та Ірина Констанкевич, представники виконавчих органів влади, територіальних громад, а також підприємці. Про це інформує пресслужба облради.

Головна мета заходу – налагодити та посилити діалог між органами місцевого самоврядування та регіональної влади, бізнесом і громадянським суспільством для сталого економічного розвитку регіону.

Читати ще: Запрацював цифровий інтерактивний дашборд електронної демократії на Волині

Під час форуму було презентовано результати опитування представників бізнесових кіл області, першочергові потреби мікро та малого підприємництва, розробку типової програми підтримки бізнесу органами місцевого самоврядування, обговорили і створення сприятливого середовища для релокованих підприємств, а також питання експорту та співпрацю кластерів.
Дослідження проблем бізнесу, яке представили під час форуму, засвідчило, що найбільший негативний вплив на підприємницьку діяльність має брак кадрів через мобілізацію, а ще обмеження закордонних відряджень. Актуальні також збільшення витрат, перебої з електропостачанням, зниження купівельної спроможності населення та попиту, а також транспортні і логістичні проблеми. Щоправда, на вирішення більшості із цих проблем місцева влада вплинути не може.

«Волинь відносно спокійний і сприятливий для розвитку бізнесу регіон. Нам важливо, аби наш край розвивався, саме тому ми завжди знаходимось в діалозі з громадами та оперативно реагуємо на усі виклики і проблеми, які постають перед нашими підприємцями», – зазначив Григорій Недопад.

Читати ще: У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні»

Під час опитування 79% респондентів підтвердили, що не відчувають підтримки громад. Лише 21% опитаних таку підтримку мають. Це, на думку експертів, свідчить про недостатність чи недоступність заходів з боку органів влади для стимулювання розвитку бізнесу, або низький рівень поінформованості цільових аудиторій про наявні інструменти підтримки.

Парламентар Вячеслав Рубльов зазначив, що в умовах війни громадам подекуди не вистачає коштів навіть на найнагальніші потреби, тож знайти їх на підтримку підприємництва дуже важко. Він закликав представників територіальних громад налагоджувати співпрацю із закордонними партнерами та брати участь у грантових проєктах, які пропонують міжнародні донори. «Вважаю, що поштовхом для підтримки бізнесу на рівні всієї області мають стати саме територіальні громади. Так, на жаль, зараз в бюджетах громад не вистачає, але в цьому їм можуть допомогти закордонні партнери, які зможуть підтримати ідеї для розвитку як сфери бізнесу, так і громадського сектору», – зауважив народний депутат.

Його підтримала Ірина Констанкевич, яка в свою чергу наголосила на важливості підтримки бізнесу з боку контролюючих органів. На її думку, під час війни вони повинні розуміти важливість підприємницької діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus