USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.40 10.70

Спецслужби США отримали дані про намір Ірану вбити Трампа, – CNN

Сьогодні 10:05
Спецслужби США кілька тижнів тому отримали розвіддані про ймовірність підготовки в Ірані замаху на Дональда Трампа, що, однак, не має відношення до стрілянини 13 липня.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела у владних структурах.

Представник органів національної безпеки США заявив медіаресурсу, що Секретна служба та виборча команда експрезидента були поінформовані про загрозу.

Зазначається, що протягом останніх тижнів довкола Трампа були посилені заходи безпеки, йому не рекомендували виступати просто неба.

При цьому речниця Ради нацбезпеки Білого дому Едрієн Вотсон заявила, що наразі немає жодного відомого зв’язку між Томасом Метью Круксом, який стріляв у Трампа 13 липня, та будь-яким потенційним спільником або співучасником змови, іноземним чи внутрішнім.

Читати ще: Трамп офіційно став кандидатом в президенти і представив свого кандидата у віцепрезиденти

За даними численних джерел, протягом багатьох місяців правоохоронці були стурбовані тим, що Іран може спробувати вбити Трампа чи його колишніх посадовців. Нещодавні розвідувальні дані свідчать про значне зростання цієї загрози.

Постійне представництво Ісламської Республіки Іран при ООН заперечило наявність змови з метою вбивства Трампа.

«Ці звинувачення є необґрунтованими і зловмисними. З точки зору Ісламської Республіки Іран, Трамп є злочинцем, який повинен бути притягнутий до відповідальності й покараний у судовому порядку за замовлення вбивства генерала Сулеймані. Іран обрав законний шлях для притягнення його до відповідальності», – цитує CNN іранського дипломата.

Командувач спеціальних підрозділів «Ель-Кудс» іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані та заступник голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були ліквідовані в результаті ракетного удару 3 січня 2020 року. Наказ про їхню ліквідацію особисто віддав тодішній президент США Трамп.

Як повідомляли, у суботу, 13 липня, під час виборчого мітингу Трампа у Батлері (штат Пенсильванія) сталася стрілянина. Експрезидент дістав незначне поранення – куля зачепила вухо. Стрільця ліквідував снайпер Секретної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus