USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

Спецшколи і притулок на Волині отримали генератори від благодійників

Сьогодні 15:54
Сьогодні голова Волиньради Григорій Недопад і керівник релігійної місії «Карітас-Спес Луцьк» отець Павло Хом’як передали соціально-освітнім установам обласної комунальної власності генератори.

Про це повідомила Волинська обласна рада.

Обладнання, яке дозволить комфортно пережити знеструмлення, особливо під час осінньо-зимового сезону, на запит комунальних закладів у координації з обласною радою надали постійні партнери – благодійна організація при парафії святих апостолів Петра і Павла Луцької дієцезії Римо-католицької церкви «Карітас-Спес Луцьк».

Чотири генератори потужністю 8-12 кВт отримали Затурцівська і Заболоттівська спеціальні школи, а також Рожищенський дитячий притулок. Сьогодні ці установи працюють на повну потужність, а окремі навіть переповнені вихованцями.
«Я щасливий, що ми спромоглися забезпечити базові потреби дітей в цей надзвичайно складний період. Це найменше, що ми можемо зробити. І я хочу запевнити, що наша організація і надалі докладатиме максимальних зусиль, щоб допомагати», – зазначив отець Павло Хом’як.

Читати ще: Медичні заклади Волині отримають від держави генератори на випадок блекаутів

«Я надзвичайно вдячний «Карітас-Спес Луцьк» за надійне партнерство і постійну підтримку. А надто наших спеціалізованих закладів, в яких діти з особливими потребами перебувають цілодобово. Відтак належить забезпечити не тільки комфортні умови освітнього процесу і в спальних корпусах, а й безперебійну роботу котелень, харчоблоків і пралень, тому додаткові генератори – це те, що дозволить цим установам повноцінно функціонувати у випадках знеструмлень», – зауважив Григорій Недопад.
Він також відзначив Подякою Волиньради колектив Релігійної місії «Карітас-Спес Луцьк» за активну волонтерську діяльність, суттєвий внесок у надання якісних соціальних і освітніх послуг дітям з особливими потребами, всебічну допомогу особам поважного віку, людям з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам та Збройним силам України.
Читати ще: Волинська громада передала для закладів освіти 15 генераторів

Директорка Затурцівської спецшколи Лариса Лопухович підтвердила, що два додаткові генератори, які сьогодні передали для закладу, майже повністю розв’яжуть питання енергонезалежності в умовах припинення електропостачання.
«Без альтернативного джерела в нас поки що залишається лише пральня. Посилимо живлення харчоблоку, він вимагає чималої потужності. Про всяк випадок на подвір’ї ми змурували і дров’яну піч», – зазначила Лариса Лопухович.
Вона також розповіла, що вихованцями Затурцівської спецшколи, а їх сьогодні у закладі понад 140, «Карітас-Спес Луцьк» опікується від початку повномасштабного вторгнення.

«Нам повністю оновили устаткування харчоблоку – це сучасні плити, духові шафи, холодильне обладнання, інше кухонне начиння. А одяг, взуття, продукти харчування, засоби гігієни для дітей наші благодійники надають на постійній основі. Ми надзвичайно цінуємо це партнерство», – запевнила директорка спецшколи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus