USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Спека в Австралії побила 80-річний рекорд: від зневоднення гинуть коні та верблюди

24 Січня 2019 15:12
Сильна спека б'є рекорди на півдні Австралії. Температура там досягає 50 градусів за Цельсієм.

Про це повідомляє The Guardian.

Офіційно, температура піднялася до 47,7 градусів за Цельсієм. Вісімдесятирічний рекорд побитий у місті Аделаїда. Всього у Південній Австралії були побиті 17 температурних рекордів.

Через рекордно високу температуру у Австралії масово гинуть дикі коні. Також зареєстровані випадки смертей серед інших видів, повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Наразі від спеки загинули майже 90 тварин – їхні тіла знаходять рейнджери на півночі країни. Коні гинуть від зневоднення та голоду. Також повідомляється про загибель верблюдів, віслюків, кажанів і риб.

Влада рекомендує громадянам утриматись від фізичної активності та залишитися вдома, а також доглядати за людьми похилого віку.

Австралійські ЗМІ публікують відео того, як люди засмажують яєчню прямо на вулиці, на сковороді, яка нагрілася від Сонця.

У соцмережах місцеві мешканці діляться своїми спостереженнями за спекою: смажать м'ясо в залишеній на сонці машині, фіксують свої власні температурні рекорди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus