USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Соцвиплати нараховуватимуть по-новому. Що зміниться

16 Червня 2023 07:15
В Україні об’єднають кілька видів соціальних виплат, а також здійснять перевірку, наскільки доцільно виплачувати ту чи ту допомогу.

Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, передає ТСН.

З її слів, наразі в Україні існують понад 34 програми з різними соціальними виплатами, які дробляться на підвиди й підвиплати. Часто вони такі малі, що абсолютно не покращують фінансовий стан громадян.

«Тому від такого механізму потрібно відходити й уніфікувати всі виплати, пов’язані з бідністю, об’єднавши, наприклад, шість виплат в одну універсальну допомогу, яку надаватимуть відповідно до певних критеріїв. Крім того, паралельно одержувачам такої допомоги надаватимуть певні послуги для подолання кризи бідності», – пояснила вона.

Оптимізують і спростять не всі соціальні виплати, а лише деяку частину. Це відбудеться до кінця року, а вже 2024 року їх виплачуватимуть по-новому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus