USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

«Соцдопомога буде продовжена без необхідності звертатися до органів соцзахисту», – Шмигаль

8 Березня 2022 16:41
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у звернення 8 березня повідомив, що наші військові впевнено тримають оборону на півдні, півночі та сході країни, не залишаючи загарбникам жодного шансу на оточення великих міст.

Також він поінформував про ухвалені рішення уряду: продовження допомоги малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, дітям з тяжкими захворюваннями, виплати внутрішньо переміщеним особам без звернень до органів соцзахисту.

«Харків, Миколаїв, Маріуполь, Суми — ці назви сьогодні знають люди з усіх куточків світу. На територіях, наближених до зони бойових дій, наші героїчні пілоти, нацгвардійці та бійці територіальної оборони ефективно відбивають ракетно-авіаційні удари та повітряні напади ворога на мирних людей і об’єкти критичної інфраструктури», – сказав Шмигаль.

Наголосив, що в цих умовах ми всі маємо перебудовувати своє життя під «Економіку воєнного стану».

«Кожен українець сьогодні має поставити собі питання – чим саме я можу бути корисним армії, країні, державі? І усвідомити, що війна – це не тільки фронт. Війна - це також тил, який має бути надійним і стабільним. У часи війни складно займатись буденною роботою, хочеться бачити свій особистий вклад в перемогу тут і зараз. Але кожен має бути на своєму місці. Це також героїзм – побороти себе і в умовах постійних повітряних тривог, переживань за рідних, стресу, щодня йти на роботу і робити свою справу. Всі ви герої, тому що працюєте у своїй державі під час війни», – відзначив прем’єр-міністр.
Уряд також продовжує працювати на нашу перемогу. Тиждень тому було створено Координаційний центр, мета якого – отримання та розподіл гуманітарної допомоги.

«Ми максимально спростили та продовжуємо спрощувати правила ввезення таких товарів, у щоденному режимі прибираємо більшість бюрократичних процедур. І від імені уряду хочу подякувати нашим партнерам, усім людям, які сьогодні допомагають Україні.

За останні 6 днів український кордон перетнули майже 3000 вантажівок, що ввезли 20 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Це переважно продукти харчування, одяг, медикаменти та медичні засоби, які уряд вже спрямовує в регіони. Крім того, понад 10 млрд грн надійшло на рахунок, спеціально створений Національним банком України для підтримки нашої армії. Хочемо подякувати всім, хто допомагає Україні. І за формальну допомогу. І за справжню дружню підтримку!» – подякував Денис Шмигаль.

Кабінет Міністрів тим часом працює над тим, щоб найменш захищені верстви населення безперебійно отримували належну допомогу.

«Уряд ухвалив рішення, що допомога малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, дітям з тяжкими захворюваннями, виплати внутрішньо переміщеним особам будуть продовжені без необхідності звертатися до органів соцзахисту.

Другий важливий напрям: пільги та субсидії. Уряд змінив порядок їхнього нарахування. У разі, якщо місцеві органи соцзахисту не зможуть виконувати свої функції, всі виплати будуть здійснені безпосередньо Міністерством соціальної політики через «Ощадбанк» навіть якщо в отримувачів відкриті рахунки в інших банках», – повідомив прем’єр-мінстр.

Також він подякував волонтерам та соціальним працівникам, які в часи війни допомагають тим, кому допомога сьогодні потрібна найбільше – людям старшого віку, інвалідам, важкохворим.

«Поки ми турбуємось про найслабших – ми люди. Ми народ, який непоборний! Який переможе темряву! Слава українцям! Слава Україні!» – наголосив Денис Шмигаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus