USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Сьомий випуск в історії: близько 70 курсантів військової кафедри ЛНТУ присягнули на вірність народу України. Фото

Сьогодні 17:04
У Луцькому національному технічному університеті склали присягу на вірність українському народові близько 70 курсантів військової кафедри. Випуск став сьомим в історії вишу.

Привітати майбутніх офіцерів зібралися їхні рідні, знайомі, представники влади, військових формувань, духовенства, а також керівництво вишу. Захід розпочали з вшанування пам’яті полеглих українських захисників.

Складати присягу – давня українська традиція. Її коріння сягає ще ІХ століття. Схожі обряди впродовж історії проводили для дружини руських князів, козаків та воїнів легіону Українських січових стрільців.
Першим благословив випускників військової кафедри митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він побажав курсантам здоров’я та щасливої служби, а згодом окропив присутніх святою водою.

«Військові віталися виразом «Здоров’я бажаю». Цей виголос стосується людини, яка здорова фізично й духовно, готова захищати найважливіші цінності. Звичайно, життя – це є цінність. Але військовий захищає не тільки своє життя, а готовий віддати себе за інших», – акцентував священнослужитель.
Читати ще: «Ви – справжні воїни»: курсанти військової кафедри луцького вишу склали присягу. Фоторепортаж

Особливим став цей день для курсанта Ярослава Стеблевського. Після складання присяги він ще й присягнув на сімейну вірність з каблучкою в руках. Його кохана без вагань відповіла: «Так».
Ректор ЛНТУ Ірина Вахович наголосила, що університет продовжує виховувати людей, сповнених патріотизму, які принесуть користь країні.

«Вітаю тих, хто складає присягу на вірність українському народу, і дякую за ваше рішення. Уже сьомий рік ми готуємо курсантів. Дякую всіх гостям, які з нами, дякую військовій кафедрі за самовіддану працю, щоб готувати сильних, мужніх і патріотичних людей. Наш університет однозначно патріотичний», – відзначила Ірина Вахович.
Читати ще: На Волині понад 20 прикордонників склали військову присягу

Привітав майбутніх офіцерів член наглядової ради ЛНТУ, народний депутат України Вячеслав Рубльов.

«У цей важкий для країни час кожен усвідомлює, що ми маємо боротися. Це наша можливість відстояти рідний край, щоб наші діти могли вчитися в садочках, школах і університеті, знаючи, що будуть жити в мирній країні. Ви – приклад для нашої області й наших нащадків. Вітаю із військовою присягою! Хай Бог береже вас та нашу країну», – звернувся Вячеслав Рубльов.
Під час складання присяги подяки від влади та військових отримали найкращі курсанти. Не обійшлося без музичних подарунків у виконанні студентів ЛНТУ. А по завершенню випускники військової кафедри приймали вітання від рідних і близьких.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus