USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

Собор у Стамбулі: Константинопольська церква може самостійно надавати автокефалію

2 Вересня 2018 23:31
На Архієрейському соборі у Стамбулі єпископи розглянули питання про те, наскільки Константинопольська церква уповноважена без згоди інших церков надавати автокефалію.

Про це повідомляє "Громадське".

"Відповідь, яку ухвалили єпископи за результатами цього обговорення ствердна — "так, Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких узгоджень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Вселенський патріарх Варфоломій у доповіді на відкритті Архієрейського собору Константинопольської церкви у Стамбулі перелічив численні приклади московського самоуправства щодо Київської митрополії починаючи з XV століття.

1 вересня у Стамбулі розпочався Архієрейський собор Константинопольської церкви, головною темою якого є надання українській Православній церкві автокефалії.

Собор триватиме до 3 вересня. Питання України планують розглянути 2 вересня у другій половині дня. Очікується, що після консультацій з єпископами з усього світу Константинопольський патріархат може остаточно визначити терміни надання Томосу - грамоти, яка оголосить про незалежність Української православної церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А Показати IP 3 Вересня 2018 06:49
А в маасцквє мумия сифилитика ленина єсть!
Анатоль_ до А Показати IP 3 Вересня 2018 09:46
Але ви дотепна жиночка, шановна весела панl

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus