USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

«Собаку розірвало, згоріли свині, кролі та кури»: власник господарства біля Луцька, знищеного під час атаки РФ

22 Червня 2024 18:53
22 червня внаслідок ранкової атаки Росії у селі Прилуцьке Луцької громади уламки спричинили пожежі і пошкодили цивільні будівлі, одна з яких повністю зруйнована.

Про це Суспільному розповів староста села Петро Сущук. З його слів, місцеві жителі не травмувалися, але в одному із господарств загинули майже усі свійські тварини.

Власник хлівів, які згоріли, – 61-річний Сергій Панасюк. Зі слів чоловіка, у момент влучання уламків під час атаки РФ, перебував у Луцьку.

Про пожежу його повідомив сусід, і вже за 5 хвилин Сергій Панасюк був на місці. Як розповів чоловік, більшість господарства йому врятувати не вдалося.
«Поросята кричали, хотів випустити, но мене не пустили, сказали, що небезпечно для мого життя. Кури погоріли, кролі. Собаку розірвало, голову відкинуло на 20 метрів, в будинку тільки вікно і шибки повилітали, а два хліви повністю згоріли. Дуже багато погоріло інструменту», – говорить Сергій Панасюк.

На протилежному боці села у житловому будинку згорів дах та одна із кімнат, розповів староста Петро Сущук.
«Це дах зайнявся, і кухня зайнялася, добре, що на час тривоги людина, яка була всередині будинку, встигла його покинути», – каже староста.
Власник житла спілкуватися із журналістами відмовився. Його родичка, яка живе у цьому будинку, розповіла, що на момент вибухів була одна, перед тим чула три гучні звуки. Під час четвертого вибуху виникла пожежа. З будинку жінці вдалося втекти через вікно.

69-річна сусідка Любов Солтис, яка мешкає навпроти, розповіла, що з вікон її оселі повилітало скло, у стінах залишились уламки боєприпасу.
«З четвертої до пів п’ятого почалося тут. В коридорі стояла, бо кажуть між дверима можна стояти. Чую, вибухи такі вже тут, і я так на вулиці двері прихилила, а тут вже горить, а в мене скло летить в хаті», – розповідає жінка про пережите цієї ночі.

Читати ще: ППО вночі збила 12 ракет та 13 дронів-камікадзе

Зі слів старости Прилуцького, пожежу, яка виникла внаслідок падіння уламків боєприпасу, рятувальники ліквідували. Наразі на місці працюють фахівці, територія обгороджена.

«Кажуть, що це, швидше всього, були касетні ракети, які розкидали небезпечні елементи по території, яка дуже велику площу займає. Відповідно, сьогодні фахівці працюють, територія обгороджена, люди попереджені», – говорить Петро Сущук.
Внаслідок ранкової атаки РФ травмованих людей у громаді немає, додав староста.

Луцький міський голова Ігор Поліщук своєю чергою пообіцяв, що міськрада виділить гроші на відновлення будівель з резервного фонду місцевого бюджету.

Власник господарства, яке згоріло, Сергій Панасюк розповів, що звертався на Урядову лінія, щоб знати, як діяти далі. З його слів, йому пояснили, що оскільки згоріло нежитлове приміщення, то під програму компенсації це не підлягає і виплати не передбачені.
На світанку 22 червня у Луцькій громаді було чутно звуки вибухів. За даними обласної військової адміністрації, Сили протиповітряної оборони знешкодили усі повітряні цілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Зоозахисник Показати IP 22 Червня 2024 19:32
Шкода собаку і інших тварин.
Наталя Показати IP 22 Червня 2024 20:58
Дуже шкода і людей, і тваринок нещасних(((
МВГ Показати IP 23 Червня 2024 08:13
Москалі передбачувані.... Пам'ятаєте пісеньку??? 22 іюня ровно в 4 часа Кієв бомбілі нам об,'явілі шо навчалася война...
Лучанка Показати IP 24 Червня 2024 15:19
Слава Богу, що люди цілі! Москалі кляті, всьому живому біду роблять((.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus