USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Снайпери на кордоні: Польща та Литва готуються до загрози з Білорусі

31 Липня 2023 20:49
Після появи тисяч найманців ПВК «Вагнера» в Білорусі сусідні Литва та Польща вжили додаткових безпекових заходів.

Як пише литовський мовник LRT, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що присутність російських найманців ЧВК «Вагнер» у Білорусі є серйозною загрозою. Він наголосив, що можливі провокації «вагнерівців» проти Литви, Польщі та Латвії.

«З перших же повідомлень про те, що в Білорусі можуть розгорнути ПВК «Вагнера», я відразу сказав, що ми не можемо відкидати загрозу», – сказав литовський президент.

Науседа додав, що після спроби заколоту «Вагнера» у РФ Литва вжила додаткових заходів, і наголосив, що в разі провокацій на допомогу прикордонникам можуть прийти Збройні сили Литви.

Уповноважений уряду Польщі з безпеки інформаційного простору Станіслав Жарінь днем раніше повідомляв, що «на кордоні з Білоруссю, як і раніше, небезпечно».

Читати ще: Вагнерівців у Білорусі перекинули в бік Сувальського коридору: прем’єр Польщі попередив про загрози

«Польські патрулі зазнають нападів з боку агресивних іноземців. Щодня офіцери та солдати зазнають агресії», – зазначив він, коментуючи повідомлення прикордонників про чергову спробу проникнення іноземців через білорусько-польський кордон.

В п’ятницю, 28 липня, польське командування показала солдатів із снайперською зброєю на тлі загородження на польсько-білоруському кордоні.

«Вечірня прогулянка на свіжому повітрі – для здоров’я. Снайпери – майстри розвідки, навігації, роботи зі зброєю. Їм характерні впевненість у собі, терпіння», – написали під фото.

Варшава неодноразово звинувачували Мінськ у ескалації напруженості на кордоні та організації потоків нелегальних мігрантів.

Після появи в Білорусії найманців ПВК «Вагнер» польська влада вирішила посилити свої східні кордони. До аналогічних дій вдаються й інші країни. В литовському уряді зазначали, що через ризик можливих провокацій з боку терористів кордон з Білоруссю може бути повністю закритий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus