USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Сміттєвоз став бетонозмішувачем: підприємець на Волині намагався зекономити на митних платежах

22 Листопада 2021 22:37
На митному посту «Луцьк» упередили недоброчесний намір директора ТОВ зекономити на митних платежах майже 362 тисячі грн, інформує пресслужба Волинської митниці.

Як з’ясували у ході справи про порушення митних правил, керівник підприємства у поданій до оформлення декларації про імпорт невірно визначив код вживаного вантажного автомобіля виробництва «VOLVO».

З описаних в українському класифікаторі товарів (УКТЗЕД) він обрав той, де ставка ввізного мита менша: сміттєвоза – бетонозмішувач. Відтак, замість 10 відсотків мита сплатив до державного бюджету лише половину – 5 відсотків. Це, у свою чергу, також вплинуло на розмір нарахованих акцизу та ПДВ.

Справа про «колісний транспортний засіб спеціального призначення» тепер стане предметом судового розгляду. Автомобіль до прийняття рішень у спорі між митниками та підприємством залишиться у зоні митного контролю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
456 Показати IP 22 Листопада 2021 23:46
за нашими законами сміттєвоз не є спецтехнікою, країна чудес...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus