USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Смертельна ДТП з Infiniti у Харкові: справу хлопця дали судді, яка звільнила його від тюрми

6 Січня 2022 19:27
На 19 січня призначене підготовче засідання у справі за обвинуваченням 16-річного водія Infiniti Миколи Харківського, підозрюваного у смертельній аварії, що призвела до загибелі 58-річного водія Chevrolet. Справу дали судді Тетяні Янцовській, яка раніше в іншій справі засудила Харківського умовно.

Про це повідомляє Суспільне.

Йдеться про вирок Харківського у справі про стрілянину в торговельному центрі. У липні 2021 року саме Тетяна Янцовська визнала Харківського винним за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) – призначила йому два роки позбавлення волі, але звільнила від відбування покарання з випробувальним строком на рік. Це помітив родич загиблого водія Ігор Черняк.

До 19 січня родичі маю вирішити, чи заявляти відвід судді Янцовській.

«Ми тільки отримали цю інформацію. Будемо з колегами вирішувати. Ми будемо уважно аналізувати попередній вирок і в цьому контексті дивитися, чи заявляти, чи не заявляти відвід. За законом це автоматичне розподілення. А чому так вийшло? Це очевидно не до нас питання – випадковість чи не випадковість, тут я нічого не можу прокоментувати», – зазначив Черняк.

Захисниця Харківського Інна Данилова повідомила, що не знала, що справу розглядатиме та сама суддя, що вже виносила йому вирок. Однак вона підкреслила, «якщо це і так, обставин для відводу судді немає».

Як повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко, розгляд справи відбудеться у Червонозаводському суді, підготовче засідання призначено на 9:50 19 січня. Він наголосив, питання можливості відводу судді та наявність підстав для цього наразі вирішується.

Нагадаємо, ввечері 26 жовтня в Харкові сталася смертельна аварія. Водій Infiniti, намагаючись перетнути перехрестя проспекту Гагаріна і вулиці Одеська на червоний сигнал світлофора, зіткнувся з Chevrolet. За кермом перебував 16-річний підліток – Микола Харківський.

Читати ще: Повідомили, з якою швидкістю мчав 16-річний на Infiniti перед смертельною ДТП у Харкові

В результаті аварії водій Chevrolet загинув на місці. Троє пасажирів Infiniti – двоє хлопців 19 років і 16-річна дівчина з важкими травмами були доставлені в лікарню.

27 жовтня неповнолітньому водію оголосили підозру. Згодом його взяли під варту на 60 діб – без права внесення застави. Батьків 16-річного водія можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

19 листопада 16-річний водій, який спричинив смертельну ДТП, визнав свою вину.

У грудні 16-річного підозрюваного у смертельній аварії в Харкові експертиза визнала осудним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 6 Січня 2022 22:47
Бабло переможе зло
111 Показати IP 7 Січня 2022 09:15
В суді автоматичний розподіл справ між суддями.Яка різниця, що вона колись його звільнила від реального відбуття покарання, діяла в рамках закону, Де ви таке чули, щоб до в'язниці посадили неповнолітнього , що вперше вчинив злочин. Не нагнітайте людей, які так заплутались, де правда і кому вірити
Анонім до 111 Показати IP 7 Січня 2022 10:16
ти хоч сам собі віриш в те .що пишеш? там уже усе вирішено і куплено і автоматичний розподіл також.
Лучанка Т до Анонім Показати IP 8 Січня 2022 16:29
Звідки така впевненість? Раніше дали умовно, тепер, за рецидивом, можуть відправити в колонію. Ця справа набула неабиякого розголосу. Тут гроші вже не допоможуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus