USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Смерть українця у витверезнику: у Польщі засудили сімох фігурантів справи

7 Червня 2024 09:50
Вроцлавський суд виніс вироки – від 1,5 до 5-ти років ув’язненням – сімом фігурантам справи щодо побиття до смерті у витверезнику 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка, яке сталося 30 липня 2021 року.

Суд визнав їх винними у ненавмисному заподіянні смерті українцеві шляхом побиття особи, а у випадку лікарки – у нереагуванні на застосування таких заходів примусу, передає Wp.pl.

Двом колишнім поліцейським суд присудив найсуворіші покарання – по п’ять років позбавлення волі. Натомість лікарку засуджено до трьох років позбавлення волі. Решту підсудних – двох колишніх поліцейських і двох працівників вроцлавського витверезника засуджено до позбавлення волі на строки від півтора року до чотирьох років. Ще двох працівників витверезника суд виправдав.

Читати ще: Смерть українця у витверезнику в Польщі: оприлюднили кадри з тортурами

Крім того, поліцейські, які після цього були звільнені, не можуть повернутися до служби в поліції на терміни від 4 до 10 років, лікарка не зможе виконувати свою роботу п’ять років, а засуджені працівники витверезника – відповідно три та вісім років.

Засуджені також мають виплатити кожному з батьків і нареченій загиблого українця по 200 тис. злотих.

Вирок ще не набув законної сили і може бути оскаржений у вищих інстанціях.

Як повідомляли, у Вроцлаві після затримання поліцією, перевезення до витверезника і побиття 30 липня 2021 року помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті. У Польщі відбулася протестна акція через загибель українця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Платон Показати IP 7 Червня 2024 12:30
Оце правосуддя!!! Впаяли всім конкретно. У нас би зажували і нікого не покарали б.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus