USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Смаколики і кіт з передбаченнями: учні волинського ліцею наярмаркували 50 тисяч для ЗСУ

30 Травня 2024 10:22
Школярі та педагоги Любитівського ліцею Колодяжненської громади провели благодійний ярмарок. Попри те, що ціни були невисокі, вторгували чимало – понад 50 тисяч гривень.

Усі кошти витратять на потреби наших захисників, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Уже при вході на ярмарок під відкритим небом біля Любитівського ліцею відвідувачів зустрічали веселі дев’ятикласники – хлопці пропонували витягнути позитивні передбачення від кота.

«Кіт Степан сьогодні передбачає майбутнє. Кидаєте п’ять гривень, витянуєте папірця, гладите котові передні й задні лапки. Після цього він вам передбачить майбутнє», – кажуть школярі Матвій, Станіслав та Юрій.

Читати ще: У Шацьку під час ярмарку зібрали 100 тисяч гривень на ЗСУ

Як додали, подібні ярмарки потрібно проводити принаймні щомісяця, адже військовим треба допомога.

Директорка ліцею Віта Чуль розповіла: до війни ярмаркували, щоб зібрати кошти на лікування хворих діток. Але від початку повномасштабного вторгнення всі навчальні заклади громади по черзі проводять ярмарки саме для підтримки захисників.

«Ми збираємо кошти на підтримку Збройних сил. Двоє наших вчителів наразі воюють на сході, багато батьків наших учнів у ЗСУ, теробороні, нацгравдії. Діти розуміють проблему, яка зараз є, розуміють необхідність моральної, матеріальної та духовної підтримки для військових. Тому і проводимо подібні ярмарки», – зазначила очільниця Любитівського ліцею.

Смачно поїсти, весело провести час з однолітками, придбати патріотичні прикраси – усе це можна було на ярмарку.

«Було гадання на картах, діти виготовили своїми руками брелоки, браслети та смаколики», – акцентувала директорка.

Читати ще: «Купи смаколики – допоможи ЗСУ»: під час ярмарків діти на Волині зібрали понад мільйон гривень

Шестикласники з гордістю поділилися, що наготували печиво, тістечка, хот-доги та піцу. «Ми відкладаємо гроші на ЗСУ, і це допоможе нам перемогти», – переконені діти.

Учні принесли і свої родинні страви. Мами й бабусі теж допомагали. Семикласники підготували з батьками і класним керівником не тільки смаколики, а й жовто-блакитні браслети. Кажуть: першочергово потрібно збирати на дрони.

Страви готували такі, що найбільше купуватимуть інші учні. А емоції від корисного ярмаркування – лише позитивні.

«У нас вийшов гарний торг, багато страв зготували. Були й піца, і сосиски в тісті – те, що люблять діти», – зауважили одинадцятикласники.

Виручені кошти до копійки підуть на потреби ЗСУ. Якщо протягом минулого ярмарку ліцеїстам і педагогам вдалося зібрати майже 48 тисяч гривень, то цього разу спільними зусиллями вторгували понад 50 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus