USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Слина комарів може пригнічувати імунну систему людини

20 Квітня 2023 00:37
Комарі – це одні з найбільш надокучливих комах на землі. Вони не тільки кусають нас, залишаючи болючі подразнення, але також можуть передавати різні інфекційні хвороби, як-от малярія, денге та зіка. Виявляється, що москітна слина має ще одну цікаву властивість – вона може пригнічувати імунний відгук людини.

Про це пише Nnews.

Недавнє дослідження, проведене у Великій Британії, показало, що речовини, що містяться в москітній слині, можуть підтримувати виживання інфекцій, як-то вірус Ебола та інші. За результатами дослідження, вчені знайшли компоненти слини, які зменшують відповідь імунної системи на інфекції.

Хоча ці відкриття можуть здатися тривіальними, вони можуть мати велике значення для нашого розуміння того, як ми можемо захистити себе від інфекцій. Дослідження можуть допомогти розробити нові ліки та вакцини, які зменшують вплив москітної слини на імунну систему людини.

Читати ще: Науковці пояснили, чому комарі літають взимку

Також, з огляду на те, що комарі є переносниками багатьох хвороб, важливо пам’ятати про необхідність захисту від укусів. Це може бути досягнуто за допомогою різноманітних засобів, як-от репеленти, москітні сітки та захисний одяг.

Виявлення того, що москітна слина може пригнічувати імунну відповідь, є важливим кроком у напрямку більш повного розуміння впливу цих комах на здоров’я людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
зоолог Показати IP 20 Квітня 2023 07:07
а сперма комара смертельна для савців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus