USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Служба безпеки заблокувала масштабну схему ухилення від податків

4 Грудня 2020 20:32
Служба безпеки України викрила та блокувала масштабну схему тінізації доходів та ухилення від сплати податків в одному із сегментів продовольчого ринку.

Про це повідомляє Укрінформ.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2019-2020 років менеджмент декількох комерційних структур незаконно реалізовував продукцію за готівку без відображення у відповідній звітності. Для легалізації оборудки та введення в оману фіскальних та контролюючих органів використовували декілька протиправних схем. У такий спосіб зловмисники ухилялися від сплати податків та штучно формували податковий кредит під час експорту продукції.

За попередніми оцінками, зловмисники реалізували 124 тис. тонн соняшникової олії сумнівного походження на понад 2,3 млрд грн.
У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки на об’єктах зберігання та виробництва товару, в офісах та за місцями проживання фігурантів справи у трьох областях України. Під час слідчих дій вилучено первинні фінансово-господарські документи та печатки, що доводять проведення оборудки. Також виявлено 12 тис. тонн продукції на загальну суму понад 300 млн грн.
Триває досудове слідство за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати податків).

Заходи із блокування протиправної схеми проводило Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Офісом великих платників податків ДФС України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора. В операції були задіяні співробітники Управлінь СБУ в Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus