USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

«Слуга народу» не голосуватиме за обов'язкове повернення чоловіків з-за кордону

14 Квітня 2022 09:32
Фракція «Слуга народу» не буде підтримувати законопроект про кримінальну відповідальність для військовозобов’язаних українців, які протягом 15 днів не повернуться до України під час війни.

Про це заявив голова фракції Давид Арахамія.

Як повідомляли, у Верховній Раді зареєстрували законопроект про повернення в Україну чоловіків, які перебувають за кордоном, під час воєнного стану. За ігнорування цієї норми пропонувалося ввести кримінальну відповідальність до 10 років позбавлення волі.

«Фракція політичної партії «Слуга Народу» не буде підтримувати ухвалення законодавчої норми про відповідальність чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися у встановлений законом термін під час воєнного стану

Зокрема, мова йде про законопроект 7265

Ми вважаємо, що у такому вигляді ця законодавча норма є шкідливою і небезпечною як для оборони України сьогодні, так і для відбудови її у майбутньому. Сотні тисяч українців повернулися додому, щоб захищати свою краіну під час війни. Багато з тих, хто залишився, працює за кордоном і пересилає в Україну гроші – в якості допомоги сім’ям чи як пожертвування до фондів оборони країни.

Пропонована норма жодним чином не вирішує тієї мети, яку насправді треба досягнути: покарати декілька десятків посадовців, чиновників та депутатів, які втекли з України під час війни. Будемо шукати інших способів покарання цих осіб. Стосовно решти людей ніяких санкцій не буде і бути не може. Ми зацікавлені у тому, щоб після завершення бойових дій, після нашої перемоги, всі наші громадяни повернулися в Україну, працювали над її відновленням і мали змогу жити звичним життям», – йдеться у заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
здивований Показати IP 14 Квітня 2022 09:48
Бо всі "слуги" за кордоном... навіщо їм та війна.. треба пересидіти...
Анонім Показати IP 14 Квітня 2022 11:51
Ми за кордону можем зробити більше для нашої армій ні ж прийде та сядем вдома чекаючи коли нам можливо подзвонять з войнкомату .
1 до Анонім Показати IP 14 Квітня 2022 12:28
Коментарі до новин писатимете , чи у фейсбуці патріотичні пости публікуватиме? Може пісні європейцям співатимете?
Анонім до 1 Показати IP 16 Квітня 2022 13:41
Привіт, кремльобот. Працюю за кордоном вже 3 роки. Заробляю зараз більше ніж би заробляв коли-небудь в Україні. Кожного місяця від початку війни перераховую гроші на рахунок для ЗСУ. В кінці кінців виходить набагто більше ніж середньостатичний громадянин сплачує в бюджет України своїми податками. Таких як як за кордоном дуже багато. Так що перш ніж писати дурню в коментарях і сіяти розбрат поміж Українцями (за що кремль тобі щиро дякує), наступного разу думай головою.
Олена Показати IP 15 Квітня 2022 10:35
Потрібно на війну відправити ,,слуг народу" та їх дітей, і закон приймуть ще сьогодні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus