USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Слуга народу» ініціює відставку Разумкова з посади голови Верховної Ради

30 Вересня 2021 11:30
Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запросив підписні листи для збору підписів за відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Про це Разумков повідомив у Фейсбуці.

«Очікувано, колеги прийшли за підписними листами про відкликання мене з посади голови Верховної Ради України. Відповідну пропозицію подав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Одразу розписав документ на Апарат Верховної Ради України.

Як і обіцяв, зволікати з процесом не буду. Сьогодні колеги отримають підписні листи», – написав Разумков.

Також він розмістив на своїй сторінці звернення лідера фракції «СН» Давида Арахамії.

Арахамія посилається на частину першої статті 76 Закону «Про Регламент Ради» та пункту 2 частини другої статті 76 Закону «Про Регламент».

«З огляду на вищенаведене, прошу Вас дати доручення відповідним структурним підрозділам Апарату Верховної Ради України видати підписні листи для збору підписів народних депутатів України під пропозицією про відкликання Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О.», – йдеться у тексті звернення.
1-2 жовтня у Трускавці в готелі Rixos Prykarpattya відбудеться виїзне засідання фракції «Слуга народу». Планується, що в ньому візьмуть участь президент Володимир Зеленський та представники Офісу президента й уряду, пише УНІАН.

Читати ще: Арахамія в ролі ді-джея і вручення партійного «Оскара»: подробиці другого з'їзду «Слуги народу» в Трускавці

На думку політолога Володимира Фесенко, на виїзному засіданні фракції у Трускавці вирішуватиметься питання відставки Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради.

Крок, що назрівав

Дмитро Разумков на початку виборчої кампанії майбутнього президента Володимира Зеленського був одним з його найближчих соратників. Він же очолив список партії «Слуга народу» на дострокових парламентських виборах 2019 року. Але відтоді його відносини з Банковою зіпсувалися. Розмови про те, що Разумкова цього політичного сезону можуть відправити у відставку, тривали вже кілька місяців, пише ВВС.

Разумков відкрито конфліктував зі своєю ж президентською фракцією. Найгучніший конфлікт із лідерами фракції «Слуга народу» виник через законопроєкт про деолігархізацію.

У «Слузі народу» були невдоволені тим, що Разумков начебто «гальмував» закон про олігархів, направивши до Венеціанської комісії на експертизу законопроєкт, ухвалений лише у першому читанні.

Нерідко Дмитро Разумков мав відмінну від інших думку на засіданнях РНБО.

«Справа не тільки в законі про олігархів. Разумков себе зараз поводить як спікер опозиції», - розповідав депутат фракції «Слуга народу» на умовах анонімності.

Крім того, з'являлася інформація про те, що «Слуга народу» пропонувала свою кандидатуру керівника апарату Верховної Ради, а Разумков усі кандидатури від влади забракував.

Попри те, що останні два тижні Разумков перебував на лікарняному через коронавірус, він публічно запевняв ЗМІ, що у відставку не збирається і не має наміру змінюватися на догоду тій чи іншій фракції.

На місце Разумкова може претендувати його заступник - Руслан Стефанчук, припускають експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 30 Вересня 2021 12:00
Теперь посмотрим на истинные лица нардепов от СН. Как говорится, сегодня кент, а завтра мент. К конвертикам приготовились, неуважаемые? P. S. Гришина из штанов уже выпрыгивает, пытаясь показать, что она только за. Ждём остальных.
73% до Анонім Показати IP 30 Вересня 2021 12:58
То серйозна партія, з порушниками суворо розправляються. Порушив, значить відповідай. Не дарма ми голосували за зе!
патріот Показати IP 30 Вересня 2021 12:12
Зелені шакали!!!
Анонім Показати IP 30 Вересня 2021 12:29
Вони нам просто пісяють в очі. Банда, яка просто знищує державу своїм порушенням законів, норм і регламентів.
Вова Показати IP 30 Вересня 2021 13:04
Давно потрібно гнати запроданця в шию
Анонім Показати IP 30 Вересня 2021 13:41
разумков адекватна людина. краще б арахамію звільнили.
Власна думка Показати IP 30 Вересня 2021 13:46
Шкода! Один з небагатьох серед них толковий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus