USD 40.50 40.80
  • USD 40.50 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Словенія передала Україні військову допомогу

14 Червня 2024 09:19
Словенія в рамках оборонної допомоги передала Україні 26 бойових броньованих машин (ББМ), три бойові машини піхоти (БМП) та нову партію безпілотників.

Про це повідомляє 24UR.

«Під час паузи в наданні Україні пакетів підтримки з боку США через обговорення законопроектів у Сенаті, та на тлі снарядного голоду в ЗСУ Словенія не зволікала», – пише видання.

Як вказується, за цей час країна відправила в Україну 26 ББМ, 3 БМП, а також нову партію БПлА.

«За нашою інформацією, словенські танки M-55S, броньовані машини-амфібії BVP M80A, Humvee та зенітні установки Zastava M55 югославського виробництва також оснащені «новою» бронетехнікою та безпілотниками також були передані Києву», – йдеться в публікації.
Читати ще: Україна та США підписали десятирічну безпекову угодуУкраїна та США підписали десятирічну безпекову угоду

Українській стороні вже було відправлено до 35 безпілотників, і також – нова партія дронів. Крім того, з боку Словаччини було направлено 20 BOV (бойових броньованих машин) калібру 12,7 міліметрів, 6 BOV 3×20 міліметрів і додатково 3 БМП.

«Враховуючи свій розмір, Словенія надала Україні величезну військову, гуманітарну та грошову допомогу. Окрім важкого озброєння, вона також постачала військову допомогу у вигляді автоматів, амуніції та шоломів», – пише видання 24UR.
BOV – бойова броньовану машина. Техніка підходить для будь-яких погодних умов, для їзди по дорогах з твердим покриттям і по складній місцевості. Оснащена кулеметом і додатковими сітками. Використовувалася, зокрема, під час заворушень і війни в Словенії, Хорватії та під час заворушень у Косово. Також BOV досі використовується в Сербії, Боснії і Герцоговині, та Хорватії.

Як інформували, лідери країн-учасниць «Великої сімки» (G7) на саміті в Італії погодили передачу Україні 50 млрд доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus