USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Словаччина готується постачати Україні електроенергію в осінньо-зимовий період

4 Липня 2024 15:25
Братислава від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну поставила Києву 40 тис. кВт/год електроенергії і готується це робити й надалі у складний для України осінньо-зимовий період.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у четвер у Варшаві заявив президент Словаччини Петер Пеллегріні, передає Укрінформ.

«Ми – значний партнер України у питанні постачання електроенергії. Він початку воєнного конфлікту Словаччина поставила до України понад 40 тис. кВт год електроенергії, що певним чином призвело до стабілізації енергосистеми України. Ми готуємося на осінньо-зимовий сезон, який імовірно буде критичним для України», – сказав Пеллегріні.

Він підкреслив, що запевнив президента Польщі в тому, що Словаччина має «такий же погляд на неспровоковану агресію Росії».

Читати ще: Урядовець назвав дату, коли поменшає знеструмлень

«Словаччина не визнає ні анексії Криму, ні зміни кордонів, що відбувається силою з порушенням усіх міжнародних норм», – наголосив словацький президент.

Він зауважив, що, хоча Братиславу «часто представляють іншим чином», вона «виконує багато роботи в цьому питанні» (щодо підтримки України – ред.). Зокрема, за його словами, Словаччина задіяла свої державні компанії чи компанії з державним капіталом до збільшення військової продукції.

Пеллегріні нещодавно переміг у президентських виборах і 15 червня офіційно склав присягу президента країни. Це перший візит політика як президента до Польщі.

Читати ще: По 12 годин без світла: енергетик засмутив українців прогнозом на зиму
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ще не зовсім свідоми Показати IP 4 Липня 2024 16:16
Словаки трудяться, а не вулиці перейменовують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus