USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Слони звертаються один до одного за іменами. Дослідження

21 Листопада 2023 00:49
Слони ймовірно дають одне одному імена, які використовують у спілкуванні. Дослідники, які вивчали поведінку слонів у кенійській савані, виявили, що слони зверталися один до одного за допомогою індивідуальних специфічних звуків. Спершу вчені вважали, що тут має місце відома у дельфінів і папуг механіка, коли «звертання» є імітацією голосу того, до кого «звертаються». Однак спостереження виявили, що це не так.

Про це свідчать результати нового дослідження, попередньо опублікованого у науковій пресі, але ще не рецензованого згідно правил наукових публікацій, пише Independent.

Вчені проаналізували 527 низькочастотних криків слонів у великій екосистемі Самбуру на півночі Кенії та 98 криків у національному парку Амбоселі на півдні Кенії. Аналіз виявив специфічний гул, яким слони звертаються до конкретних «абонентів». Причому звертання до одного і того ж слона від різних його сородичів було досить схожим.

Читати ще: Археологи виявили таємну втрачену мову, яка існувала 3000 років тому

У результаті дослідники дійшли висновку, що можуть з більшою точністю ідентифікувати «абонента» за структурою звертання, ніж просто наосліп.

Загалом вчені змогли знайти 119 унікальних «абонентів» і відтворили записи звертань, адресованих конкретно до 17 слонів, щоб побачити їхню реакцію. Експеримент показав, що «абоненти» активніше реагують на записане і відтворене специфічне звертання до них, ніж на відтворене звертання до іншого слона.

Дослідники вважають, що наявність імен дозволяє слонам привернути увагу конкретної особини та покращити їхню координацію при мандрах у пошуках ресурсів, коли вони знаходяться поза полем зору один одного.

«Наскільки нам відомо, це дослідження є першим доказом голосового звернення до конспецифів (представників того самого виду, – ред.) без імітації голосу слухача у нелюдських тварин. Це може мати важливі наслідки для нашого розуміння еволюції мови», – кажуть автори дослідження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
микола Показати IP 21 Листопада 2023 06:25
для Волині це сенсаційна новина
ОДІН. Показати IP 21 Листопада 2023 07:51
А СЛОНЕНЯТА ДО БАТЬКІВ НА ВИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus