USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.75

Слідство розглядає понад 10 версій замаху на Шефіра, – Венедіктова

2 Жовтня 2021 14:44
Слідство розглядає понад десять версій замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра, дві з яких є основними.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова на брифінгу в Трускавці, передає Інтерфакс-Україна.

«Щодо версій, вони були озвучені відразу ж. Коли я давала перші коментарі, сказала дуже обережно, що є дві основні версії, але ми не відкидаємо і обробляємо інші. У нас більше десятка версій, за якими ми працюємо», – сказала Венедіктова.

Крім того, генпрокурорка знову спростувала інформацію про те, що цей замах міг бути постановкою.

«Що стосується постановки, я це питання вирішила для себе відразу ж, оскільки це було питанням номер один, коли я про це почула 22 вересня. Саме тому я прибула подивитися на автомобіль, на водія, якого ще «швидка» не відвезла. У мене не було жодних сумнівів, що це – не постановка... І коли ти бачиш кучність куль, коли розумієш, що авто рухалося при цьому, яким чином йшли кулі, коли змінювалася швидкість,... яким чином збігається рана з отворами на дверях. Тобто це не постановка, це було зрозуміло ще 22 вересня», – пояснила генпрокурор.

Відповідаючи на питання журналістів, чи надійшла генеральному прокурору скарга щодо порушень під час голосування за так званий «закон про деолігархізацію», Венедіктова заявила, що скарга обов’язково дійде, після чого вона ознайомиться з розставленими в ній акцентами.

Нагадаємо, 22 вересня на радника президента України Сергія Шефіра було скоєно замах. Стріляли в його автомобіль, було поранено водія.

Пізніше Шефір виступив із першою заявою. За його словами, замах було скоєно з метою залякування «вищих ешелонів влади».

Автомобіль, на якому їхав радник президента Шефір, мав номери прикриття. До того ж машина була звичайна, не броньована. Патрони, якими обстріляли автомобіль, були виготовлені в Угорщині.

Пізніше президент Володимир Зеленський записав звернення з Нью-Йорка, в якому пообіцяв, що відповідь на замах буде сильною. Також, виступаючи на Генасамблеї ООН, він розповів подробиці, зокрема, як він дізнався про стрілянину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олександр Показати IP 2 Жовтня 2021 15:13
основна це клоунський постановочний трюк
Запитання Показати IP 2 Жовтня 2021 18:26
Пані Венедиктова, а скільки версій вбивства О. Бузини розглядає ваше *слідство*? Теж громадянин України....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus