USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Слабкість санкцій створює ілюзію для РФ, що можна й далі вбивати українців, – Зеленський

29 Березня 2022 10:44
Президент України Володимир Зеленський заявив, що не повинно бути жодних "підвішених" санкційних пакетів проти Росії, які дозволяють керівництву РФ обходити обмеження.

Про це глава держави повідомив у відеозверненні в ніч проти 29 березня, пише ТСН.

"Україна не може погодитись і не буде погоджуватися з пасивною санкційною позицією деяких суб'єктів щодо Росії. Не повинно бути жодних "підвішених" санкційних пакетів, мовляв, якщо російські війська зроблять щось, то тоді буде якась відповідь..." – сказав голова держави.

Також Зеленський відреагував на заяви про ймовірне застосування хімічної зброї РФ проти населення України. Очільник України розкритикував, що країни затягують санкційний пакет проти Росії.

Читати ще: Що таке зарин і як розпізнати хімічну атаку

"Ми вже пройшли цю історію в минулому році, коли ми говорили, що потрібні потужні превентивні санкції проти Росії, щоб не було вторгнення. Превентивний пакет не зробили. Повномасштабна війна почалася. Зараз багато натяків і попереджень про те, що нібито посилення санкцій, наприклад, у вигляді ембарго на постачання російської нафти у Європу, буде у разі, якщо Росія застосує хімічну зброю. Просто немає слів.

Лише вдумайтеся, до чого це все дійшло. Чекати на хімічну зброю... Ми, живі люди, повинні чекати… А хіба все, що російські військові роблять і до цього вже зробили, не заслуговує на нафтове ембарго? Фосфорні бомби не заслуговують? Обстріляне хімічне виробництво чи обстріляна атомна станція не заслуговують?" – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що для України важливо, щоб санкційні пакети були дієвими й достатньо серйозними, щоб зупинити Росію.

"Якщо ж санкційні пакети слабкі або працюють недостатньо, якщо їх можна обходити, то це створює в керівництва Росії небезпечну ілюзію, ніби вони можуть дозволяти собі й надалі те, що роблять зараз. А за це платять українці – своїми життями. Тисячами життів", – наголосив український Президент.

Крім того, під час цього відеозвернення він повідомив, що 28 березня 302 українські військовослужбовці були відзначені державними нагородами. Повні списки нагороджених розміщені тут і тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 29 Березня 2022 11:01
зате які вони стурбовані ...
Ганя Показати IP 29 Березня 2022 13:27
Байден -дєдушка старий. Обама так би не вчинив.
Таня до Ганя Показати IP 29 Березня 2022 18:55
Не роби собі ілюзій,вчинив би так само
скептик до Ганя Показати IP 29 Березня 2022 19:42
шкода що не застали вони буша-молодшого. у того були квадратні горішки і відгребла б парашія по-повній програмі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus