USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Скоро мала побачити океан: померла найсамотніша косатка у світі, яка 50 років перебувала у неволі

21 Серпня 2023 22:47
Найсамотніша косатка у світі, яка жила в неволі понад 50 років, померла за кілька місяців до того, як її мали випустити назад в океан.

Про це пише dailystar.co.uk.

Лоліта, яку іноді називали Токітае або Токі, жила в океанаріумі в Маямі у США. Її спіймали в Тихому океані 1970 року. Тварина провела наступні п’ять десятиліть «у найменшому вольєрі для косаток», виступаючи перед глядачами.

У березні цього року активісти захисту прав тварин оголосили, що повернуть косатку на волю. Останніми роками мала слабке здоров’я, частково через умови її утримання в неволі. Лоліта страждала на низку захворювань, зокрема проблеми із травленням, бо її годували гнилою рибою, і шкірні інфекції через воду, в якій вона перебувала.

Повідомляється, що косатка померла через ниркову недостатність. Зі свого боку представники океанаріума сказали, що Лоліта отримала «найкращу допомогу».

«Попри отримання найкращої можливої медичної допомоги, вона померла в п’ятницю через ниркову недостатність», – йдеться у заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 22 Серпня 2023 07:52
Варвари

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus